SpaceX har fått klarsignal til å sende opp mer enn 7000 satellitter for Starlink-nettverket.

Annonse


Får klarsignal til å sende opp flere tusen satellitter

I et ledd av SpaceX sin plan til å bygge et globalt høyhastighetsnett med satellitter har selskapet med Elon Musk i spissen fått godkjenning av amerikanske myndigheter til å sende opp i overkant av 7000 Internettsatellitter. Dette blir i tillegg til de 4425 som selskapet fikk klarsignal for i mars.

1600 nye satellitter

Starlink-prosjektet vil i sin ferdige form innebære 12 000 satellitter som går i bane rundt planeten og som gir varig internettforbindelse – også i områder der vanlige forbindelser ikke er vanlige i dag kommer til å få tilgang til Internett med hastigheter opp til 1Gbps.

Prosjektet regnes ikke med å være ferdig før en gang midtveis i 2020-tallet, men de er svært ambisiøse om den nærmeste fremtiden også: i tillegg til de to test-satellittene som ble sendt av gårde i februar, har selskapet planer om å sende ytterligere 1600 i løpet av de kommende årene.

Flere aktører

SpaceX er ikke de eneste aktørene som forsøker å utbedre internettilgangen. Blant konkurrentene finnes Keplar, Telesat og LeoSat som også har spurt om tillatelse for å skyte opp satellitter. Project Starlink skiller seg ut ved at disse satellittene i motsetning til aktørenes satellitter vil sveve nærmere jordas overflate for å få bukt med forsinkelsestid.

Annonse


Elon Musk satte ny deadline for satelittinternett og ga sju sjefer sparken

Kilde:
Engadget

Annonse