Selskapet bak den superpopulære appen har fått myndighetene på nakken.

Annonse


Snap etterforskes av amerikanske myndighter

Selskapet bak Snapchat har med lederen Evan Spiegel i spissen hatt store nedturer siden de i februar ifjor noterte selskapet sitt på børs. Den ene store nedturen oppsto i mai samme år da selskapet opplevde et stort fall i aksjekursen på grunn svært dårlige tall på veksten i antall brukere på plattformen, og det andre var i forbindelse med at de hadde tapt 40 millioner dollar på grunn av dårlig brillesalg.

Misledende overfor allmennheten

Nå har de fått amerikanske myndigheter på nakken: Snap bekrefter at det amerikanske tilsynet som har ansvar for verdipapirhandel og lignende snoker i selskapet deres på grunn av usikkerhetsmomenter som dateres tilbake til da Snap først ble børsnotert.

Blant annet har de søkt om tilgang på detaljer, informasjon og dokumenter vedrørende børsnoteringen og andre forhold som kan berøre saken der investerer anklager selskapet for å ha misledet det offentlige om deres konkurransesituasjon med Instagram.

Rykket av Instagram

Det ble i sommeren 2017 meldt at Instagram sitt svar på Stories-funksjonen passerte Snap i antall daglige brukere, noe som den tiden slo hardt ut på aksjekursen deres.

Annonse


I klagene mot Snap nevnes også at selskapet ikke gjorde rede for et søksmål som var tatt ut mot dem av en tidligere ansatt som anklaget selskapet for å bruke feilaktige tall på brukeraktivitet og antall aktive brukere blant andre ting.

Bruker du fortsatt Snapchat like aktivt som før?

Kilde:
Reuters

Annonse


Annonse


Annonse