Det er oppdateringer tilgjengelige for både Windows 7 og Windows 8.1.

Annonse


Bruker du fremdeles Windows 7 eller 8.1?

I kjølvannet av den trøblete oktoberoppdateringen til Windows 10 har Microsoft gitt ut oppdateringer til både Windows 8.1 og Windows 7 som skal tilby feilrettinger og generelle forbedringer. Blant annet tar oppdateringen bukt med problemet som førte til svært høy CPU-bruk.

For Windows 8.1

Vi kan starte med Windows 8.1 som har fått KB4467697 og KB4467703 der sistnevnte kun er en sikkerhetsoppdatering.

Følgende er rettet:

  • En feil som førte til intens bruk av prosessorkraft som resulterte i ytelsestap på systemer med Family 15h og 16h AMD-prosessorer.
  • Sikkerhetforbedringer til Windows App Platform og Frameworks, Windows Graphics, Internet Explorer, Windows Wireless Networking, Windows Kernel og Windows Server.

For Windows 7

Brukerfavoritten Windows 7 har fått KB4467107 og KB4467106 som tilbyr innstramming i sikkerheten samt feilrettinger knyttet til mye av det samme som nevnt overfor med Windows 8.1-oppdateringen.

Annonse


Vær oppmerksom på følgende i forbindelse med oppdatering: Microsoft forteller at det kan oppstå et problem der nettverkskontrolleren slutter å fungere på enkelte programvarekonfigurasjoner etter oppdatering. Dette problemet skyldes at en manglende fil: oem<number>.inf.

For å rette opp i dette selv må du lokalisere nettverksenheten: åpne devmgmt.msc – du finner det kanskje under andre enheter. For å finne fram nettverksonkontrolleren (NIC) og installere driverne trykker du skanne for maskinvareendringer fra action-menyen.

Dersom du ønsker å laste ned disse anbefalte sikkerhetsoppdateringene så må du sjekke for tilgjengelighet i kontrollpanelet, alternativt kan du laste de ned fra Microsoft Update-katalogen. 

Kilde:
Bleeping Computer

Annonse