Steve Wozniak er lite optimistisk når det gjelder fremtiden for selvkjørende biler.

Annonse


Apple-gründeren har ingen tro på selvkjørende biler

I et intervju med CNBC forteller medgrunnleggeren av Apple, Steve Wozniak, at har en gang i tiden hadde et håp om at Apple skulle bygge den første selvkjørende bilen. Nå sier han derimot at han ikke lenger har tro på slike selvkjørende, autonome biler, men at han ser et nærliggende alternativ.

Veiene er ikke klare

Wozniak forteller at han har ingen tro på at biler kan kjøre seg selv på den måten vi ser for oss, og begrunner det blant annet i at han mener veiene ikke er klare for det.

Veiene er ifølge Wozniak bygget av mennesker (ikke-perfekte mennesker som sådan) som ikke er i nærheten av å gjøre en tilsvarende jobb som matematikken ville ha gjort.

Annonse


Han mener likevel at et alternativ er teknologi som gir assistert kjøring, dette innebærer blant annet at bilen at skal være i stand til å oppdage rødt lys, stoppskilt og unngå enkelte ulykker.

Kjører Tesla

Tankene til Wozniak omkring dette temaet ser ut til å ha oppstått på grunn av skuffelsen han har opplevd med Tesla: han forteller at han har gått til innkjøp av en modell best utstyrt for autopilot-funksjoner men at han har latt seg skuffe av hvor mange ting som er feil på den.

Han oppgraderte bilen helt til det ikke gikk mer – til slutt ga han opp og innså at selvkjøringene biler ikke kommer til å bli en greie med det første.

Kilde:
CNBC

Annonse