Hodetelefonene til HP sitter komfortabelt og har et fint design med RGB-lys.

Annonse


TEST: Dette hodesettet kjøler ned ørene dine mens du spiller!

HP har med sin OMEN-serie de siste årene tatt et steg innenfor gamingverden med storsatsing på både stasjonære og bærbare spillmaskiner, mens de kan sies å ha vært relativt tilbakeholdne når det gjelder satsing på tilbehør og utstyr til det samme formålet.

Dette kan brått endre seg når selskapet endelig tar segmentet mer seriøst – denne gang i form av et revolusjonerende gaming-headset ment for langvarige og komfortable spilløkter.

En revolusjon? Virkelig?

Det er lite som er mulig å revolusjonere på et slikt generisk produkt tenker nok mange, men da er det bare å styre argumentet mot det konstante maset om varme ører og ubekvemhet etter en lang økt med intens spilling –  det er her revolusjonsbiten kommer inn i bildet:

HP frister nå med OMEN Mindframe, et par hodetelefoner med ny teknologi som aktivt kjøler ned ørene dine mens du spiller. De fleste lurer nok på om dette fungerer i praksis, og svaret på det er at ja – kjøleteknologien fungerer overraskende bra.

Annonse:

Med denne får du spill-HiFi: vi har testet Sennheisers beste spill-hodesett og surround DAC

Annonse


Nytt kjølesystem og andre funksjoner

HP kaller den nye teknologien for “FrostCap”, og teknologien fungerer i en toveisprosess der en komponent under hver kopp kjøler ned aluminiumsrammen samtidig som varmen fra innsiden føres ut – prosessen skaper ifølge HP en nøytral temperatur som hindrer at varmen etablerer seg under hodetelefonenes kopper og som i tur gjør det nødvendig med justeringer for å unngå ubehag.

Teknologien ser ut til å fungere slik HP skal ha det til, for under flere timelange økter er det sjeldent jeg har hatt behov for å i det hele tatt røre hodetelefonene.

Når det først skjer at jeg tar dem av, er det som regel av ren fascinasjon over at rammene faktisk gir ut en merkbar (og komfortabel) kuldesensasjon. I blant fanger jeg meg selv i å putte en finger på den bare for å kjenne teknologien, selv om det helt sikkert høres litt rart ut. En annen ting som kanskje høres rart ut er at utsiden av ørekoppene blir glovarme til tider, dette skyldes kjølingen som foregår på innsiden og kan være irriterende hvis du lar deg plage av slikt.

Friskt design og ålreit byggekvalitet

Designet i seg selv er nokså typisk i dagens hodetelefonmarked, med den vanlige fargekombinasjonen som er svart med røde detaljer. Denne skiller seg ikke ut betraktelig blant andre populære hodetelefoner der ute, men utgjør et fint design til tross for all plastikken i utførelsen og de mattfargede komponentenes evne til å tiltrekke seg fingeravtrykk og annet smuss.

Mindframe har en ekstra, selvjusterende bøyle som hjelper med å holde en god passform, og rundt OMEN-logoene på hver side finner du RGB-lys der farge og lysstyrke kan endres i HP Command Center.

Her kan du velge å ha samme farge hele veien eller bruke en animasjon som aktivt bytter farge i en valgt sekvens. Fargene tar seg veldig godt med designet på hodetelefonene, og passformen som tilbys ved hjelp av underbøylen er i mitt tilfelle veldig behagelig, der hodetelefonene sitter som støpt fra første sekund jeg tar dem på.

Utover hjelpebøylen skal det sies at jeg ikke fant særlig mange muligheter til å justere størrelsen på annet vis – det ser ut som bøylen skal gjøre oppgaven av seg selv uansett hodestørrelse.

 

Gjennomsnittlig lydkvalitet

De nye gaming-hodetelefonene i OMEN-serien har den siste uken blitt testet i flere spill, deriblant Rainbow Six Siege, Fortnite og Red Dead Redemption 2.

Jepp, modig nok som jeg var testet jeg hodetelefonene på konsoll i tillegg til PC, og på begge plattformer kan lydkvaliteten beskrives som grei – ikke i nærheten av å være imponerende når man tar i betraktning at hodetelefonene koster rett i underkant av 2000 kroner.  Man begrenses til å koble opp mot kilden ved vanlig USB-kobling, og lydkvaliteten som kommer ut kan beskrives som gjennomsnittlig og kanskje til tider med en plagsom tendens der lyden har en uklar fremtoning til seg, nesten som om det er en vegg i mellom lydkilden og meg.

Lyden er ikke altfor ille heller, klart gjorde Mindframe susen til å hjelpe meg med å avsløre fiendenes fottrinn da jeg spilte Rainbow Six Siege for eksempel – det som er problematisk er når mine faste gaming-hodetelefoner (HyperX Cloud II) gjør tilsvarende jobb med lyden for halvparten av prisen.

Konklusjon

Det er en glede å se en stor aktør sparke i gang trender – og det er det jeg mistenker er utfallet av at giganten HP (som i utgangspunktet ikke assosieres med gaming) introduserer et helt nytt element for å få bukt med et stort problem som er å finne i dagens hodetelefoner.

Det som ikke er en glede derimot er at HP overser behovet for god lyd når de først er på saken og utvikler et gaming-headset i 2018. Med vanlige spesifikasjoner intakt og den nye, banebrytende kjøleteknologien som et tillegg kunne OMEN Mindframe vært et veldig solid produkt, men faller i vurderingen som følge av at selskapet ikke har lagt inn skikkelig med ressurser i det øvrige arbeidet av å lage et ordentlig gaming-headset.

Disse gir vi 7 av 10 – dette fordi:

+ Kjølesystemet fungerer veldig bra
+ Fint design
+ Bra kvalitet
+ Behagelig passform

– Gjennomsnittlig lydkvalitet
– Kun USB
– Komponentene blir varme på utsiden

Annonse