Microsoft har begynt å rulle ut Windows 10 oktober-oppdateringen.

Annonse


Nå ruller oktober-oppdateringen til Windows 10 ut

Microsoft har hatt en svært trøblete tid med å rulle ut oktober-oppdateringen til Windows 10 (versjon 1809), men nå ser det endelig ut til at brikkene faller på plass.

Ruller ut nå

Oppdateringen ruller ut stadig til flere brukere. For å se om den er tilgjengelig så går du inn i innstillinger, oppdatering og sikkerhet og windows update. 

Du skal også kunne bruke Windows 10 Update Assistant til å oppdatere til 1809-versjonen eller laste ned oppdatering manuelt her, men Microsoft oppfordrer at man venter til oppdateringen kommer automatisk.

Nytt i Windows 10

Cloud Clipboard

Annonse


Den nye oppdateringen henter en funksjon der man kan lagre clipboard-innhold og synkronisere innholdet mellom Windows 10-enheter. For synkronisering må du aktivere det manuelt dersom du ønsker å ha dette.

Din telefon-app

Den nye appen Din Telefon er forhåndsinstallert i den nye Windows 10-oppdateringen og gir deg tilgang til innhold du har lagret på smarttelefonen din direkte på PC-en uten å røre telefonen. For øyeblikket skal Your Phone-appen ha støtte for synkronisering av bilder og tekstmeldinger.

Moderne Notepad

Microsoft introduserer en rekke forbedringer til gode gamle Notepad slik at du skal få en bedre skriveopplevelse i programmet. Blant annet introduseres tekst-zoom.

Mørkmodus for filutforsker

Oppdateringen skal ha med seg ny funksjonalitet der du kan velge mørkt tema på filutforskeren. Gå til innstillinger, farger og aktiver mørkmodus herfra.

Andre endringer omfatter blant annet overhaling av Windows Defender Security, ny “Snip & Sketch”-funksjon for å ta skjermbilde og en liten Linux-utvidelse som du kan bruke hvis du ikke vil sette opp et egnet, dedikert system for det.

I den nyeste oppdateringspakken er dessuten flere feil rettet, blant annet disse:

  • Feil som hindret Internet Explorer å yte optimalt når man bruker roaming-profil eller ikke bruker kompatibilitetslisten til Microsoft.
  • Feil relatert til oppdatert tidssone-informasjon
  • Problem forbundet med svart skjerm
  • Feil som førte til lang etterslep når man tok bilde med kamera-appen under enkelte lysforhold

Kilde:
Neowin
Bleeping Computer

Annonse


Annonse


Annonse