Sony kan introdusere en stor nyhet for neste generasjons spillkonsoll.

Annonse


Dette patentet viser Sonys ambisjoner for Playstation-kontrollere

Først med introduksjonen av Playstation 4 og tilhørende kontroll, Dualshock 4, så vi endelig for alvor tegn til endringer – men de store endringene har vi fremdeles ikke sett tegn til, et tegn på at ting har fungert slik de har vært hittil. En nylig publisert patentoversikt viser angivelig Sonys planer for kontrollen: patentet inkluderer en fullverdig, touch-følsom kontrollskjerm.

Styreflate ble introdusert med PS4

Da Playstation 4 ble annonsert og vi fikk vår første titt på Dualshock 4 så vi endelig endringene vi hadde mast om, dette inkluderte først og fremst en mer ergonomisk håndkontroll.

I tillegg til dette introduserte kontrollen en ny styreflate som enkelte spillutviklere i ettertid har brukt for spesielle bevegelser i noen utvalgte spill, og dessuten en LED-plate på baksiden som lyser koordinert med spilløkten. Bruken av denne har nok vært noe laber etterhvert, og knappen har for det meste blitt brukt som en stor pauseknapp.

Mange potensielle bruksområder

Dersom teknologien som fremgår av patentet blir en realitet i fremtidige konsoll-generasjoner kan vi eksempelvis se for oss ting som spillstatistikk, mini-kart og inventory lettere tilgjengelig – men det kan også bety en stivere pris og dårligere batteritid på kontrollen, tilsvarende endringen fra Dualshock 3 til Dualshock 4.

Annonse


Man blir uansett å måtte vente for å se hva Sony foretar seg av endringer. Selskapet er angivelig i startfasen med å lage nestegenerasjon Playstation, og vi lar mulighetene stå åpne.

Patentet finner du her.

Håper du Sony lager en Playstation-kontroll med touch-skjerm? 

Kilde:
Dualshcokers

Annonse


Annonse


Annonse