Det kan hende du opplever å ikke kunne bruke tredjepartsteknikere når du reparerer maskinen din i fremtiden.

Annonse


Dette er rettigheten du sier fra deg ved å handle Apples nye maskiner

Vi har skrevet hvordan Apples nye T2-brikke ivaretar sikkerheten din på helt nye måter ved å blant annet stenge mikrofonen fullstendig når man lukker maskinens lokk, slik at man ikke er sårbar for spionasje gjennom maskinens innebygde mikrofon. Nå ser det ut som medaljens skjulte bakside er avslørt.

Lekket servicedokument

Det ble i forrige måned lekket et internt servicedokument som avslørte at Apples T2-brikke i noen tilfeller hindrer tredjeparter å reparere MacBook-er med den nye brikken, men detaljene var ikke kjent og man visste ikke om dette hinderet var satt i effekt helt ennå.

Nå bekrefter Apple selv til The Verge at det er et slikt hinder på plass, og detaljene er litt klarere nå selv om det fremdeles er noen spørsmål.

Må programvare-aktiveres

Gjennom lekkasjen fikk man vite at det framgår av servicedokumentet som er ment til å distribueres til autoriserte servicesentre for Apple-produkter at reparasjoner av maskinvaren på en T2-aktivert brikke ikke er komplett før Apples AST 2 systemkonfigurasjon er kjørt og aktivert. Uten denne delen av prosessen vil Mac-ene forbli i en ikke-operativ tilstand og reparasjonen vil ikke anses som ferdig.

Annonse


Apple bekrefter

Apple forteller nå at nyere Mac-enheter krever en programvare-sjekk for å fungere etter at enkelte komponenter har blitt reparert – dette inkluderer Touch ID-sensoren og hovedkortet (logic board i apple-språk).

Det som er interessant dog er at Apple ikke går særlig dypere til verks med å forklare hvilke andre komponenter det gjelder for og hvorvidt denne “regelen” har vært gjeldende helt siden iMac Pro med T2-brikken ble introdusert i fjor.

Vi følger naturligvis saken, og oppdaterer dersom det kommer flere detaljer.

Kilde:
The Verge

Annonse


Annonse


Annonse