Investorer har spådd nedgang i iPhone-salget den siste tiden, nå er det ytterligere grunner til å tro at salget ikke går som Apple har håpet på.

Annonse


Apple-aksjen faller etter ny rapport

Etter at Apples Face ID-leverandør Lumentum la fram tallene for kommende kvartal, opplevde Apples aksjekurs en nedgang på fem prosent mandag morgen.

Leverer Face ID-komponenter til Apple

Lumentum er en av leverandørene til Appe, og teknologigiganten utgjør en av de største kundene til komponentprodusenten som leverer komponenter til ansiktgjenkjenningen som er å finne i iPhone og nye iPad Pro.

Derfor har det særlig store ringvirkninger når selskapet legger fram kvartalsrapport og prognoser der de indikerer et dårligere salg for tiden som kommer, som et følge av at en av deres største kunder har sendt inn en mindre ordre enn det de vanligvis gjør.

Apple nevnes ikke med navn av selskapets direktør når han legger fram tallene, men det er antatt at det er Apple det er snakk om. I 2018 har Apple vært deres største kunde, de sto for 30 prosent av inntekten til det selskapet.

Annonse


Nedgang i Apple-aksjen

Siden prognosene har blitt lagt frem har Apple-aksjen opplevd et fall på fem prosent – investorer har nemlig blitt advart om at Lumentums tall reflekterer en 30 prosent nedgang i relaterte bestillinger fra Apple.

Kilde:
CNBC

Annonse


Annonse


Annonse