Annonse


Tips til innredning i små boliger

Annonsørinnhold

Det er vanskelig å innrede seg på få kvadratmeter, og det krever at man tenker seg nøye om før man bestemmer seg for de tingene man gjerne vil innrede hjemmet med. Problemet er at det fort kan bli litt kaotisk, snevert og klaustrofobisk uten å være spesielt funksjonelt. Det er selvfølgelig fullt mulig å innrede seg slik at hver eneste kvadratmeter blir utnyttet med funksjonelle løsninger, samtidig som man beholder en luftig og oversiktlig innredning.

Derfor vil vi gjerne her gjerne gi deg noen råd du kan bruke nå du skal innrede på liten plass.

Hyller på hele veggen

Når man bor smått, så gjelder det virkelig å tenke oppbevaring på smart måter. Du kommer til å trenge mange hyllemetre til alle tingene dine, men i stedet for å spre dem utover hele boligen, så bør du overveie å samle alt i én stor hylle som gyller hele veggen. En helveggshylle gir deg optimal utnyttelse av veggen, samtidig som den kan gi en fantastisk effekt i rommet.

Skyvedører

Hvis du har flere små rom, og for eksempel en liten gang, så kan det være et problem med dører som står og fyller ut i rommet.Tenk derfor i løsninger der du kan bruke skyvedører til å lukke rom eller for å skjerme for noe, som for eksempel rot. Bruk også gjerne overflaten på skyvedøren til for eksempel speil eller knagger.

Møbler som passer

Hvis du bor smått, og kanskje har skjeve vinkler, så prøv å jobbe med boligens form så mye som mulig, i stedet for i mot den. Det gjør du ved å velge møbler som passer til de målene og vinklene som allerede er der. Hvis det ikke finnes møbler i de målene du ønsker, så utnytt muligheten til å få noe helt unikt til boligen din, og lag det selv. Eller få en annen til å lage det for deg. Det kan for eksempel hende du trenger et skrivebord eller spisebord med spesialmål, slik at det passer inn i det hakket som fyller i hjørnet.

Men det kan også være større installasjoner hvor du tenker flere funksjoner inn i én. Noen ganger kan det lønne seg å investere i skreddersydde løsninger, hvis alternativet er at du blir nødt til å flytte ut av boligen på grunn av manglende plass.

Store speil

Hvis du gjerne vil ha effekten av et større rom, så er et klassisk og godt råd å bruke store spil. Det finnes mange flotte spil, også noen som nærmest fungerer som et kunstverk på veggen din. Bruk dem gjerne i en smal gang for å skape mer dybde. Det finnes også speil som er laget i gamle støpejernsvinduer. Effektene er at det ligner et vindu der du har plassert speilet, noe som er med til å skape en unik innredning.

Hjørnevask på badet

Når det gjelder baderomsinnredning, så blir man nødt til å tvære kreativ. En hjørnevask på badet er den optimale løsningen på et lite baderom. Den fylder mindre, og du får utnyttet et hjørne som det ellers er vanskelig å få noe kreativt ut av. Samtidig sparer du plass på langsiden av baderommet, og det får det lille badet til å fremstå større.

Bytt også det tradisjonelle speilet på badet med et større speil, da dette kun er med til å få rommet til å virke større.

Taburetter

Taburetter har den fordelen, at de kan dyttes inn under bordet når de ikke brukes. Derfor er det en god idé å bruke taburetter i stedet for stoler der du kan. Det grir gulvplass, og fyller heller ikke visuelt i rommet når de dyttes vekk. Det gjelder både for taburetter og barstoler uten rygglene.

Smart seng

Sengen din er en stor flate som opptar utrolig mye gulvplass. Dessuten har sengen som oftest ”kun” en funksjon, nemlig at du skal kunne ligge ned og sove. Men sengen bør ha flere funksjoner. Den er opplagt å bruke plassen under sengen til oppbevaring. Bygg gjerne sengen opp, slik at du også utnytter de vertikale kvadratmeterne fullt ut. En annen smart løsning er en innebygget seng som kan slås opp etter bruk. Den løsningen er helt perfekt hvis du har en liten hybel, eller hvis du for eksempel har et gjesterom som også skal kunne brukes som et kontor mens du ikke har gjester.