Hopp til navigasjon Hopp til innhold
Det er et lite, men voksende marked for brikkeimplantering av ansatte i britiske selskaper innenfor enkelte sektorer. (Ill.: AP)

Britiske selskaper advares mot å «microchippe» ansatte

Svensk aktør har kommet på banen.

Britisk fagforening har slått alarm om et stadig voksende marked for kontaktløse brikker som settes inn i arbeidstakere av «praktiske og sikkerhetsmessige» årsaker.

CBI slår alarm

En talsperson for The Confederation of British Industry (CBI) sier at det er lite komfortabelt å lese om denne trenden selv om man vet at teknologien driver endringene i måten vi jobber på. Ideen er at bedriftene som tar i bruk dette middelet heller burde prioritere å engasjere arbeidstakerne på andre måter.

Inneholder medisinsk informasjon

Et av selskapene som selger og installerer såkalte RFID-brikker er det britiske selskapet BioTeq som sier de allerede har solgt 150 implantater i Stor-Britannia. De sier at flesteparten har vært private kunder, men at det i noen tilfeller er snakk om finans- og ingeniørselskaper som har «chippet» de ansatte.

Implanteringen foregår ved at brikken plasseres i huden mellom tommelen og pekefingeren – brikken kan så brukes til å åpne dører og starte opp biler, samtidig kan den inneholde viktig medisinsk oppfølging.

Svensk aktør

Også i nabolandet vårt har vi en aktør innenfor produksjon av disse brikkene. Biohax har fortalt britiske medier at de er i prat med flere britiske selskaper (et av dem med flere hundre tusen arbeidere) om å brikke-påføre sine ansatte.

Kilder:
The Guardian
Sunday Telegraph (betalingsmur)

Stikkord: implantat, microchip, uk