Watrix sin teknologi identifiserer blant annet gangen din.

Annonse


Sjekk kinesernes nye gjenkjenningsteknologi

Vi blir like overrasket hver gang det kommer ny teknologi som åpner for nye måter å identifisere oss på, som da fingerscanning først ble tilnærmet allemannseie, og senere da ansiktgjenkjenning inntok telefonene våre. Nå bruker kinesiske myndigheter et helt nytt verktøy for å overvåke folk.

Identifiserer gangart og positur

Myndighetene i Kina har nemlig introdusert et verktøy for identifisering av personer ved gjenkjenning av måten de går på, kroppsfasong og positur – slik at det ikke engang er behov for å se vedkommendes ansikt.

Ifølge AP er det nye systemet allerede i bruk, både i Beijing og Shanghai. For myndighetene er det et ledd i utviklingen av kunstig intelligens og databasert overvåkning.

Sjefen i Watrix, selskapet bak teknologien, sier at systemet kan identifisere folk fra opptil 50 meters avstand. Dette er likegyldig om personen har snudd ryggen til eller ikke, eller om ansiktet er skjult. Systemet oppdager visstnok også forsøk på å lure det ved å forfalske sin egen gangart ved å eksempelvis halte.

Annonse


Kapitaltilførsel for utvikling

Forrige måned rapporterte selskapet at de hadde fått over fjorten millioner i kapitaltilførsel for å utvikle systemet ytterligere.

Hittil har kinesiske myndigheter brukt ansiktgjenkjenning i de store byene, men blir i mange tilfeller hindret som følge av at det trengs nærbilder og høy oppløsning for å fungere effektivt.

Kilde:
AP News

Annonse


Annonse


Annonse