Svindlerne driver en veldig lønnsom drift ved å utgi seg for å være Elon Musk.

Annonse


Så mye har de tjent på bitcoin-svindel

Hvis du ofte bruker Twitter så har du helt sikkert sett et og annet forsøk på svindel der noen utgir seg for å være Elon Musk og sender folk til en lenke der de blir lovet bitcoins. Disse stjeler til seg hundretusener hver dag.

Les også hvordan kjøpe kryptovaluta eller hvordan kjøpe Bitcoin

Hacker kontoer

Det som skjer er at hackere tar til seg verifiserte Twitter-kontoer og skifter navnet til “Elon Musk”. Deretter svarer de typisk Elon Musk selv for å eksponere seg i større grad, og tilbyr en lenke med lovnad om gratis bitcoins.

Når du blir dirigert til nettsiden så vil du bli oppfordret til å betale noe bitcoins, typisk mellom 0.1 og 0.3, for å få mellom 1 og 30 bitcoins tilbake.

Annonse


Stor skala

Man får veldig raskt et inntrykk av at dette foregår i stort skala, noe som bekreftes når BleepingComputer ser på oversikt over antall transaksjoner:

Totalt 392 transaksjoner har i dette tilfelle resultert i over 28 bitcoins, og dette er ifølge avisen gjeldende for bare én dag. Det tilsvarer omtrent en og en halv millioner kroner.

Jobber med saken

Twitter sier de ikke kan kommentere når det gjelder enkeltkontoer, men sier at det er brudd på retningslinjene til Twitter å utgi seg for å være en annen person. De forteller at det har vært tiltak den siste tiden for å hindre slike svindelforsøk, og at de stadig investerer mer i verktøy og ressurser for å eliminere denne typen svindel.

Kilde:
BleepingComputer

Annonse