Dummet vi oss helt ut med Apple-spådommen vår?
Markedet i vesten er mobil-mettet og for få ser ut til å se nok fordeler med FaceID til å punge ut over 8000 kroner for Xr som er den rimeligste modellen med teknologien.

Annonse


Dummet vi oss helt ut med Apple-spådommen vår?

Vi spådde svært godt salg av iPhone Xr grunnet en lavere pris enn toppmodellene, FaceID og nær sagt samme ytelse som Xs-modellene. Vi kan ha tatt helt feil.

Får det ikke til med “billig”-modell denne gang heller?

Nikkei Asian Review hevder nemlig å vite at også denne (første gang de prøvde seg på en dyr mellomklassemobil, var med 5C tilbake i 2013 – det kom kun en modell av den) gang ser det ut til at kundene foretrekker Xs eller til og med iPhone 8 og 8 Plus.

I følge samme kilder skal Apple faktisk ha valgt å øke produksjonen av de to tradisjonelle iPhone-modellene med “hake”, og valgt å ikke øke produksjonstakten av Xr.

TEST: iPhone Xr – en for dyr mellomklassemobil

Annonse


– Økte 8-produksjonen med 25 prosent

Samme rapport peker på at selskapets produksjonspartnere, Foxconn, Pegatron og Wistron var klare til å kjøre på som bare det i forkant av jula, men hos Foxconn er visstnok bare 45 av 60 produksjonslinjer aktive for Xr – det samme gjelder for Pegatron, mens Wistron visstnok skal være klare til å øke produksjonen med en gang, om Apple krever det.

I stedet er altså produksjonen av 8 og 8 Plus økt med rundt 25 prosent, noe som betyr rundt 5 millioner flere av disse.

Vi er faktisk veldig sikre på at iPhone XI blir slik

Apples billigste mobil lansert i fjor starter på 6790 kroner

iPhone Xr starter fra 8690 kroner hos Apple. iPhone 8 starter på 6790 og 8 Plus på 7990 kroner.

Vi mener mobilen er for dyr for hva man får, så det kan tenkes kundene tenker det samme og i stedet betaler de tusenlappene ekstra for Xs (11 490 kroner) eller Xs Max (12 690 kroner).

Stemmer dette ser ut til at folk er enda mindre villige til å punge ut for ny teknologi enn Apple trodde, og derfor heller ikke bryr seg om FaceID, men synes TouchID er mer enn nok.

Hva bør Apple gjøre nå?

 

Kilde:
Venture Beat

Annonse


Annonse


Annonse