Winklevoss-tvillingene går til sak, også denne gangen er det på grunn av antatt tyveri.

Annonse


Bitcoin-guru anklages for å ha stjålet 5000 Bitcoins

Winklevoss-brødrene Cameron og Tyler som i 2009 fikk 65 millioner dollar i erstatning fra Zuckerberg for å ha stjålet ideen deres, har i nyere tid blitt kjent som Bitcoin-milliardærer etter at de i 2013 var tungt investert i kryptovaluta. Nå har tvillingene saksøkt medgrunnlegger i Bitcoin Foundation, Charlie Shrem – og det er en stor sum som må gjøres rede for.

Les også hvordan kjøpe kryptovaluta eller hvordan kjøpe Bitcoin

Fikk i oppgave å handle Bitcoin

Brødrene har saksøkt Shrem for å ha stjålet 5000 Bitcoins i 2012, noe som i dag tilsvarer over 260 millioner kroner. Tyveriet skal antakelig ha oppstått i forbindelse med at Winklevoss-fondet overførte 250 000 dollar til Shrem for å handle Bitcoins på deres vegne. Da handelen var sluttført, satt fondet ifølge brødrene på Bitcoins til en verdi av 189 000 dollar.

Brukt mye penger på luksus

Bakgrunnen for søksmålet er at Shrem etter å ha blitt løslatt fra fengsel har brukt drøssevis med penger – blant annet en to-millioners Florida-villa, to båter og to Maseratier. Shrem satt i utgangspunktet fengslet for å ha vært del i en hvitvaskingssak, og i søksmålet er det nevnt at pengene som nå er brukt med overveid sannsynlighet stammer fra stjålne Bitcoins.

Annonse


Tvillingene har lykkes med å fryse Shrems verdier etter at en etterforsker mener å ha funnet en forbindelse der 5000 Bitcoins i sin tid ble overført til Bitcoin-lommebøker knyttet til Charlie Shrem.

Kilde:
The New York Times

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse


Annonse