PlayStation 5 og Xbox Scarlett må tvinge frem ny skyteknologi
Flere spillselskaper er av den oppfatning at vi i fremtiden kommer til å spille spill i skyen.

Annonse


PlayStation 5 og Xbox Scarlett må tvinge frem ny skyteknologi

En av tingene som man antar at vil prege den neste generasjonen spillkonsoller er såkalt “cloud gaming”. Med tanke på Microsofts xCloud-prosjekt virker ikke dette direkte usannsynlig.

Spill AAA-spill overalt

En av toppene i spillselskapet Agate Studio, Cipto Adiguno, som blant annet står bak Valthirian Arc: Hero School Story, har i et intervju med GamingBolt fortalt noe om sine forventninger til neste generasjons spillkonsoller.

– Jeg tror at PlayStation 5 og Xbox Scarlett vil kunne simulere verdener mer realistisk enn noen gang før. For meg personlig er det ikke grafikken jeg har høyest forventninger til. Jeg har større forventninger til hvordan vi kommer til å spille spill i fremtiden. Med tanke på fremskrittene innen skyteknologi vil vi forhåpentligvis snart kunne spille AAA-spill overalt, sa Adiguno.

Kryssplattform blir nødvendig i fremtiden

På spørsmål om Adiguno tror at kryssplattform-spilling vil bli et krav til fremtidens konsoller, svarte Adiguno ja. Han tror at kryssplattform blir nødvendig for å sikre at flest mulig får muligheten til å spille spillene som utvikles i fremtiden. Imidlertid, sier han, vil det for konsollenes del være nødvendig å ha eksklusive titler – bare slik vil konsollene kunne konkurrere mot hverandre.

Annonse


Agate Studio er selvsagt ikke det eneste studioet som ser for seg spilling i skyen. EA-sjeff, Andrew Wilson, uttalte nylig at de forventer at spill snart vil flytte hele eller deler av spillopplevelsen til skyen.

Kilde:

GamingBolt [1]
GamingBolt [2]

Hva tror du om spilling i skyen? Fortell oss i kommentarfeltet under.

Annonse


Annonse


Annonse