Investorer er tydelig bekymret over tallene Apple viser fram for første kvartal i 2019.

Annonse


Slik skylder Apple på dårlige iPhone Xs-tall – skal fra nå av ikke avsløre antallet solgte

I sine prognoser for perioden som kommer har Apple lagt frem tall som bekymrer aksjonærer.

Oppdatert, 23: 23:

Apple melder at de fra neste kvartal ikke kommer til å avsløre hvor mange iPhone, iPad og Mac-er de har solgt. Fra før av avslører de ikke AirPods og Apple Watch-tallene, en kategori som døpes om til “Wearables, Home, and accessories” og innlemmer produkter som Apple Watch, Beats og HomePod.

Årsaken for strategiendriøgen er ifølge Apple at “antallet solgte enheter ikkeer  representativt for den grunnleggende helsen til bedrifts-operasjonen”.

Salget av Xs og Xs Max var ikke like bra som forventet, noe som får oss til å tenke at det kanskje ikke var så smart å vente med Xr? Kanskje det er denne modellen mange ventet på, i stedet for de dyre Xs og Max-modellene?

Annonse


Uansett skylder Apple på endringer i valutamarkedet og usikkerhet rundt potensielt sterke marked for de dårlige salgsprognoser for julen. Med andre ord er de kanskje i overkant negative, om vi får rett, og det skulle vise seg at Xr blir en hit.

Spår lavere inntekt enn forventet

I første kvartal neste år har Apple en forventet salgsinntekt på mellom 89 og 93 milliarder amerikanske dollar. Analytikere og investorer hadde i forkant av avsløringen en forventning om opptil 100 milliarder dollar ettersom juletidene vanligvis fører til ekstra høye inntekter for Apple. Siden tallene ble kjent har aksjekursen (AAPL) gått ned med fire prosent.

Tim Cook forteller i et intervju med Reuters at de svake tallene skyldes ukurante forhold til utviklende markeder, tap som skyldes valutasvingninger og uvissheten om Apple klarer å produsere nok iPhone-telefoner til å jevne ut etterspørselen.

Knuste rekorder i år

Når det er sagt at markedene reagerer negativt på Apples prognoser for tiden som kommer, må det presiseres at året som har gått har vært det mest inntektsbringende i selskapets historie. Aksjekursen er for øyeblikket oppe med rundt 30 prosent i år.

Apple solgte produkter og tjenester for rett under 63 milliarder dollar i forrige kvartal, med en profitt på over 14 milliarder dollar – begge disse tallene er rekorder for septemberkvartalet.

Slutter med rapportering av tall

En interessant ting å bemerke seg var at de samtidig annonserte at de ikke vil avsløre salgstall for iPhone, iPad og Mac fra og med neste kvartal.

Kilde:
Reuters

Annonse