Waymos første fullstendig autonome biler er ute på veiene
Waymos autonome biler får nå lov til å kjøre alene ut på offentlige veier i California.

Annonse


Waymo får slippe sine førerløse biler ut på veiene i California

Datterselskapet til Google/Alphabet, Waymo, har fått tillatelse å begynne med testing av fullstendig autonome biler på offentlige veier i California.

Det vil da si at biler uten menneskelige sjåfører kan begynne å kjøre rundt i California, men foreløpig bare i et begrenset område i Silicon Valley.

Vanlig syn rundt Googles hovedkvarter

Selskapets autonome biler er et heller vanlig syn på offentlig veier i og rundt Googles hovedkvarter i Mountain View i California. Waymo har prøvekjørt bilene på offentlige veier over lengre tid, men den nye tillatelsen lar Waymo teste biler uten at en testsjåfører må være med.

Først ut

De nye reglene som lar selskaper be om tillatelse til å prøvekjøre førerløse biler trådte i kraft i april og Waymo er det første selskapet som har fått en slik tillatelse.

Annonse


Med denne tillatelsen kan Waymo prøvekjøre bilene både på dag- og kveldstid. Videre kan bilene kjøre i bygater, på landlige veier og på motorveier med fartsgrense på maksimalt 65 mph (ca. 105 km/t). Waymo har også lov til å teste bilene i tåke og regnvær – værforhold som selskapet påstår at bilene skal kunne takle.

Safe stop

Om en av Waymos biler havner i en situasjon som den ikke forstår vil den foreta en “safe stop”. Da vil menneskelige hjelpere fra Waymo måtte rykke ut og redde bilen fra situasjonen.

Ikke den første staten

California er ikke den første amerikanske staten som tillater førerløse biler på dens offentlige veier. Den utmerkelsen går til staten Arizona. Det var i denne staten Uber gikk på en smell da en av deres autonome biler kjørte på og drepte en fotgjenger.

Kilde:

Fortune

Annonse


Annonse


Annonse