Dette er den beste musa vi har testet
Logitech G Pro er et fabelaktig produkt og et must for alle som har ønsket seg en trådløs mus til alle bruksområder, men som ikke har slått til enda.

Annonse


TEST: Dette er den beste musa du kan kjøpe

Er Logitech G Pro bare nok et spillprodukt, eller er det mer å hente her?

Innledning

Vi starter med de harde tallene, og hva Logitech selv kommuniserer om G Pro. For det første bruker den Lightspeed-teknologi som blant annet dette tastaturet (som vi har brukt noen måneder, og som vi også er veldig fornøyde med til mye skriving og spilling).

“For E-sport Pros” melder Logitech om G Pro, og glemmer med ett den hardbarka Office-brukeren som også liker kvalitetsprodukter. Vi er her for å fortelle deg at du ikke behøver å være spiller for å digge denne, men prisen er selvsagt noen hakk over den gjennomsnittlige kontormusa.

Lightspeed sørger for kun 1 ms etterslep i den trådløse kommunikasjonen slik at man neppe merker forskjell på denne og en trådløs. Hero-sensoren som finner i denne har 16 000 DPI som merker den minste bevegelse, slik at du kan sikte på pikselnivå. Kanskje ikke nødvendig for kontoret, men akk så deilig.

Annonse


Merk at den også kan brukes kablet og lades med samme medfølgende kabel på 1,8 m.

Men er denne lett? Ja, de har gjort alt for å gjøre den så lett som overhode mulig, den veier nemlig kun 80 g. (de har til og med lagd hull i musehjulet – og skallet måler på sitt tynneste 1 mm!) Er det en fordel i seg selv? Det er opp til brukeren, men vi liker det godt, for selv om vi er veldig glade i Roccat Kone EMP, er denne bedre til jobbing og spilling for de som ikke har gorillahender.

Dessuten føles nå Kone EMP føles i tyngste laget, for ikke å snakke om hvor herlig det er å ha trådløs tastatur og mus. Jeg går aldri tilbake.

Annonse:

Tørre tall:

  • 80 g.
  • 100 til 16 000 DPI
  • Maks-hastighet: >400 IPS4
  • 48 timer batterilevetid med lys – 60 uten – LiPo batteri
  • 1 Lightsync-sone
  • 1,8 meter medfølgende kabel
  • 32-bit ARM CPU
  • Windows, Mac og Chrome OS-støtte
  • Fem profiler kan lagres i musens minne
  • Dimensjoner: høyd: 125.0 mm – bredde: 63.5 mm – dybde: 40.0 mm

Roccats er større og veier mer:

Test av spillmus: Det er som å plugge hånda inn i maskinen

Slik er produktet bygget.
Slik er produktet satt sammen. (Ill.: Logitech)

Design og funksjoner

Hva angår ergonomi vil vi si denne er perfekt til håndflater med medium størrelse. De med små hender vil nok også like denne – med andre ord kunne jeg ønske den var litt større, men siden designet er tidløst og smart, kan den brukes av venstre-hendte så vel som brorparten av befolkningen.

Da vi pakket opp ble vi først litt skuffet av størrelsen, men har nå lært å like den, og det tok ikke mer enn en et par dager før vi ble svært selvsikre under bruk. Vi måtte justere hastigheten noe, men da dette var gjort fant vi den svært presis for total kontroll.

Merk at for å skifte DPI-en mens du spiller, må du snu musa og trykke på en knapp på undersiden. Det er et helt latterlig designvalg, der alt det andre er nærmest perfekt.

Og det er dette med kontroll som er hele poenget med en god mus, altså at man føler den aldri vil svikte, at den har korrekt DPI og akselerasjon for nettopp deg.

Som vanlig styres musa via Logitech Gaming Software. Det ikke en haug knapper å finner her, kun de de aller fleste trenger. Trenger du mange makro-knapper bør du se andre steder.

Programvaren er lett å bruke og kjenne igjen for alle som har brukt et Logitech-produkt i nyere tid.
Programvaren er lett å bruke og kjenne igjen for alle som har brukt et Logitech-produkt i nyere tid. (Ill.: ITavisen)
Du varsles når batteriet når 30 prosent. Da er det bare å koble i den lange kabelen som følger med.
Du varsles når batteriet når 30 prosent. Da er det bare å koble i den lange kabelen som følger med. (Ill.: ITavisen)

Konklusjon

Jeg må innrømme jeg ikke hadde noen spesielle forventninger til produktet, noe du skjønte ved innledningen av artikkelen, men så tok jeg altså herlig feil.

Det er lett å forklare hvorfor jeg elsker dette produktet: den er utrolig god som spillemus med høy nøyaktig som ikke behøver å være flau over egen prestasjon sammenlignet med gode kablede mus. Det er ikke tegn til etterslep, og den er kjapp nok til de hurtigste action-spillene. Komforten er god, overraskende sådan, men tanke på at størrelsen kunne vært litt større for min egen del. For 90 prosent er den dog perfekt, og den er fjærlett.

Den er lett og har god nok batterilevetid (du finner en batteriindikator på topp av musa) i forhold til den god ytelsen som leveres. Klart kan du finne mus som varer i måneder, men den er ikke like presis som denne.

Klikkelyden er ganske høy, som tastaturet i serien, så dere som er ømfintlige for slikt må være obs. Bla-hjulet på denne er tradisjonell, men er god i bruk og med tydelig motstand.

Alt dette gjør den til en svært god spillmus, men også til den nærmeste perfekte “kontormusa”.

+ Bra til nærmest alt (om du ikke trenger 25 knapper)
+ God komfort
+ Veldig god trådløs ytelse
+ Lang kabel på 1,8 følger med
+ Fungerer for venstre- såvel som høyrehendte

+ Enkel programvare

– Dyrere enn de fleste
– DPI-knappen er på undersiden – hææ…?

Annonse


Annonse


Annonse