Tilbudet om kontaktløs betaling med mobil utvides nå til å gjelde for flere.

Annonse


Google Pay lanseres i Norge

Apple Pay har en stund vært tilgjengelig i Norge med enkelte banker, men i en pressemelding skriver Google nå at det nå er mulig å foreta betalinger i butikk med Android-smarttelefoner her til lands.

Oppdatert, 07.49:
Geir Holen, kommunikasjonsansvarlig i Sbanken (tidligere Skandiabanken) skriver at de er i dialog med Google og planlegger Google Pay-støtte første kvartal 2019.

Android-telefonen blir til lommebok

Ansvarlig for kommersielle partnerskap i Google skriver i en pressemelding at brukere fra og med i dag kan koble sine kreditt- og debetkort fra bankene som støttes for å utføre trygge, raske og smidige betalinger i flere millioner steder i Norge og rundt i verden. Ifølge Diss er Norge det 25. landet der Google Pay blir tilgjengelig.

De støttede bankene er for øvrig Nordea, Sparebank Sør, Storebrand Bank, Monobank og Revolut, der sistnevnte kun fungerer for Mastercard.

Annonse


I en melding skriver PR-sjef i Google, Helle Skjervold, at de er i samtaler med flere banker om å inngå partnerskap i tiden fremover for å tilby flere av disse Google Pay-støtte.

Slik gjør du det

Det første steget er å laste ned Google Pay-appen og legge til et kreditt- eller debetkort fra en av de ovennevnte bankene. Neste steg er å holde telefonen inntil terminalen med aktiv skjerm der det er mulighet for kontaktløs betaling med NFC-teknologi. For å kunne gjennomføre kontaktløse kjøp over 200 kroner må du låse opp telefonen i et sikkerhetsledd.

Google skriver at Pay-appen også er integrert inn i alle Google-produkter, slik at det skal være enkelt å kjøpe musikk, filmer, bøker og apper.

Det nevnes i pressemeldingen at sikkerhet er kjerneelementet i utformingen av Google Pay – kortnummeret man legger inn i appen skal visstnok ikke være lagret på hverken mobilen eller deles med utsalgsstedet. Transaksjonen gjennomføres ved hjelp av et unikt, virtuelt kortnummer kalt token, som endres for hver enkelt transaksjon.

Kilde:
Google Norge, pressemelding

Annonse


Annonse


Annonse