Derfor er Huaweis nye topptelefon så dyr
Det later til at det er fingeravtrykkssensoren som driver prisen til Mate 20 Pro i været.

Annonse


Derfor er Huaweis nye topptelefon så dyr

Det svir i lommeboka om man ønsker å kjøpe seg det aller siste innen teknologi. Om man vil kjøpe den nye flaggskipstelefonen til Huawei, Mate 20 Pro, må man ut med ikke mindre enn 9 500,- kroner.

Markant økning på seks måneder

Hvor fort mobiltelefonprisene øker lar seg illustrere med forskjellen mellom Mate 20 Pro og P20 Pro. Det er bare seks måneder siden Huaweis forrige toppmodell ble lansert, og denne kostet vel 8 500,- kroner ved lansering. Altså koster en ny topptelefon fra Huawei ved lansering hele 1 000,- kroner mer, og det bare på et halvt år.

Riktignok kan det være flere grunner til at prisen har økt så fort, men i dette tilfellet later det til å være en spesifikk komponent som har skylden for den betydelige økningen i pris – fingeravtrykkssensoren i skjermen.

Identisk versjon uten fingreavtrykkssensor

Huawei har for det kinesiske markedet nemlig offentliggjort en ytterligere variant av Mate 20 Pro. Den er helt identisk med den internasjonale varianten av telefonen, men en fingeravtrykkssensor i skjermen har den ikke. Prisen på denne er satt til 6 500,- kroner (omregnet fra kinesiske yuan).

Annonse


Riktignok er telefoner generelt sett billigere i Kina enn i Norge, men også i Kina er den alternative versjonen billigere enn “fullversjonen” med fingeravtrykkssensor i skjermen. Følgelig er det nærliggende å tro at denne funksjonen er en av grunnene til at prisen har skutt i været.

Hvor bra fingeravtrykkssensoren til Mate 20 Pro er, vil vi komme tilbake til i vår fullstendige test av telefonen. Om man kan ta til takke med litt dårligere kamera, og en god “gammeldags” fingeravtrykkssensor på baksiden av telefonen, vil det kanskje gi mening å heller gå for Mate 20. Denne telefonen benytter seg nemlig også av SoC-nyvinningen Kirin 980.

Kilde:

PhoneArena

Benytter du deg av en telefon fra Huawei? Fortell oss i kommentarfeltet under.

Annonse


Annonse


Annonse