Volkswagen er i samtaler om å bygge en fabrikk for produksjon av egne battericeller.

Annonse


Volkswagen skal lage gigafabrikk

I et ledd av å bli mer selvstendige og unngå trøbbel med manglende forsyning av battericeller til deres elektriske bilmodeller, tar Volkswagen sikte på å skape sin egen løsning.

Skal produsere egne battericeller

Siden 2016 har den tyske bilprodusenten prøvd å distansere seg fra diesel og annet fossilt brensel som følge av dieselskandalen, dette har de blant annet gjort ved å stadig nærme seg den elektriske fronten som sluker opp markedsandelene i bilbransjen.

Nå skal de jobbe i partnerskap med SK Innovation for å bygge en egen gigafabrikk for battericeller. Dette vil blant annet gjøre at den store bilprodusenten ikke lener seg mot et fåtall kinesiske produsenter i det lange løp.

Detaljene som er kjent men ikke bekreftet, går ut på at Volkswagen er i samtaler med en koreansk battericelleprodusent  om å starte opp en gigafabrikk i Europa.

Annonse


Elon Musk oppfordrer til å satse selv

Tesla har allerede deres egne Gigafactory 1 som Elon Musk fremmer som et av deres største konkurransefortrinn. Interessant nok oppfordret han også konkurrentene om å investere i egne gigafabrikker for in-house battericelleproduksjon.

Kilde:
Electrek

Annonse


Annonse


Annonse