Samsung gjør som Apple - fremtidig flaggskipsmodell kommer i billigutgave
Også Samsung vil ha en billigere utgave av deres fremtidige flaggskipstelefoner.

Annonse


Samsung gjør som Apple – fremtidig flaggskipsmodell kommer i billigutgave

Det later til at Samsung holder på å gi sin neste generasjon smarttelefoner en fullstendig overhaling. Nylige rapporter peker nemlig i retning av at Samsung kommer til å gjøre som Apple gjorde med iPhone XR – lansere en billigere variant av en toppmodell.

I samtaler med Verizon om 5G

Videre later det til at selskapet forbereder seg på å lansere sin første 5G-kompatible telefon. Ifølge Bloomberg er den sørkoreanske elektronikkgiganten i samtaler med den amerikanske teleoperatøren Verizon om lanseringen av deres kommende 5G-telefon Samsung Galaxy S10. Målet med samtalene skal være å sikre at 5G-teknologien blir støttet av Verizon og at teknologien dermed blir mer utbredt.

Samsung skal ha klart å sette inn en fingeravtrykksleser i skjermen til S10, og de har dermed klart å overvinne utfordringene selskapet har hatt med å masseprodusere enheter med denne sikkerhetsløsningen. En løsning som for øvrig Huawei allerede har implementert i sin nyeste telefon, Mate 20 Pro.

Billigutgave av S10

Når S10 lanseres vil det bli offentliggjort tre versjoner av Samsungs flaggskipsmodell. En av versjonene skal være en rimeligere utgave som skal appelere til en enda større kundegruppe.

Annonse


For noen kan det kanskje virke rart at Samsung vil lansere rimeligere flaggskipsmodeller – spesielt med tanke på at Samsung allerede har A-serien med budsjett-telefoner. Bakgrunnen for Samsungs valg skal være at Samsung er bekymret over at Huawei og Oppo stadig vinner nye kunder som følge av at de kan tilby premiumtelefoner til lavere priser enn Samsung.

Tilnærmet rammeløs

Standardutgaven av S10 skal ha et OLED-display med avrundede sider. Videre skal telefonen være tilnærmet rammeløs, både i topp og i bunn. S10 vil være på ca. samme størrelse som deres 5,8 tommer store S9-modell. I tillegg til dette skal telefonen ha tre kameraer på baksiden, mens selfiekameraet foran skal være gjemt under skjermen. Selskapet planlegger visstnok også en større versjon av S10 en stund etter lanseringen av originalmodellen.

Budsjettutgaven av S10 kommer ikke til å få avrundede kanter. Avrundede kanter har vært kjennemerket til Samsungs premiummodeller siden lanseringen av S7 Edge. Videre kan det være at billigutgaven ikke får fingeravtrykksleser i displayet – dette er imidlertid ikke avgjort enda.

Jobber enda på deres brettbare vidunder

Samsung jobber fremdeles på deres fremtidige smarttelefon med brettbar skjerm som har fått kodenavnet “Winner”. Selskapet drøfter nå om de skal gå for en telefon som lar seg brette horisontalt eller vertikalt. Designerne heller imidlertid mot sistnevnte. Dette fordi sistnevnte skal være enklere å holde med en hånd når den er utbrettet.

Den brettbare skjermen vil ikke få noen innebygd fingeravtrykksleser. Videre skal telefonen ha en ekstra fire tommer skjerm på utsiden. Dette lar brukerne sjekke e-post og meldinger uten å måtte åpne telefonen.

Når man åpner telefonen vil man få det velkjente klikket man kjenner fra tiden da kamskjelltelefoner var “in”. Telefonen skal videre være dekket av en tynn film som visstnok skal føles som samme type film som er brukt innen fotografi.

Prototypen veier rundt 200 gram – dette som følge av telefonens relativt store skjermer. Det kan derfor være at Samsung må redusere batteristørrelsen for at telefonen skal bli lettere.

Har bestått intern utholdhetstest

Den brettbare telefonen skal nylig ha bestått en intern utholdenhetstest – bestående av å blant annet måtte tåle å bli åpnet mer enn 200 000 ganger. Imidlertid er det fortsatt en del usikkerhet rundt om dette står seg når telefonen går inn i masseproduksjon – i denne fasen kan det nemlig være at hittil ukjente feil dukker opp.

Kilder hos Samsung mener at den brettbare telefonen ikke vil lanseres før andre kvartal 2019.

Samsung kjenner definitivt på en tung bør på sine skuldre for tiden. Spesielt med tanke på de relativt dårlige salgstallene selskapet har opplevd med sin nyeste generasjon flaggskipstelefoner. Klarer Samsung å masseprodusere smarttelefoner med brettbare skjermer vil selskapet definitivt nå nye høyder. 2019 blir uten tvil et spennende år for mobiltelefoninteresserte.

Kilde:

Bloomberg

Har du smarttelefon fra Samsung eller har du gått over til et konkurrerende merke? Fortell oss i kommentarfeltet under.

Annonse


Annonse


Annonse