En oppdatering til Messenger tar meldingstjenesten nesten tilbake til slik det en gang var.

Annonse


Facebook Messenger får nytt design

Facebook ruller i dag ut en oppdatering til Messenger – denne vil ha et fokus på enkelhet.

Fokus på samtalene

Retningen på Messenger-appen blir etter alt å dømme omdirigert fra det som i nyere tid har vært et fokus på inntektskilder med bots, betaling og andre unødvendige og plagsomme elementer til det som en gang var et veldig simpelt tillegg til Facebook-appen med et enkelt og oversiktlig brukergrensesnitt.

De plagsomme elementene er fremdeles til stede, bare i mindre synlige utgaver gjemt diverse steder der du uhindret kan tekste vennene dine uten å komme over disse med mindre du har intensjon om det.

Samme som før, bare lettere

Oppdateringen gir en rekke designendringer, eksempelvis blir det mindre rot og mer blankt areal. Den store bilde/video-knappen er skiftet ut til fordel for et mindre kameraikon som er plassert ved ikonet for å starte en ny samtale.

Annonse


Helt nytt i denne oppdateringen er at det er plassert en fane helt sentralt som inneholder vennelisten din og som nå fungerer som en telefonbok. De som aktivt benytter Messenger samtidig som deg vil stå oppført øverst på denne listen, og det er en hånd-emoji som indikerer at du kan vinke til disse personene. Facebook er med andre ord ikke helt ferdige med å inspirere deg til å starte nye samtaler hele tiden.

Andre forandringer inkluderer fargegradering og en utforskside der man finner ulike ting som er ment for deg personlig. Det meldes allerede i fra om at mange opplever innholdet som dukker opp på denne fanen irrelevant for dem.

Facebook planlegger også en mørk modus for Messenger som kommer om ikke altfor lenge, i en annen oppdatering.

Kilde:
The Verge

Annonse


Annonse


Annonse