Spectre og Meltdown har blitt et mareritt for mange PC-brukere. Nå lover Microsoft at en fiks er på vei.

Annonse


Dette skal endelig gjøre maskinen din kjappere

Etter Spectre og Meltdown-problematikken tidligere i år, fikk PC-brukere et kjedelig problem; maskinene deres ble betydelig tregere.

Dette var konsekvensen av Microsofts oppdateringer, som tettet hullene som gjorde det mulig for hackere å stjele sensitiv informasjon.

Les alt om spectre og meltdown her. 

For alle i april neste år

PC-er fra 2015 eller tidligere ble hardest rammet av ytelsesreduksjonen. Enkelte maskiner kunne bli så mye som 30 prosent tregere.

Annonse


I Microsofts neste Windows 10-oppdatering kommer det endelig en fiks som skal gjøre maskinen din raskere igjen.

Fiksen kommer i den kommende oppdateringen kalt 19H1, som for øyeblikket er under utvikling. Trolig vil alle kunne dra nytte av denne funksjonen rundt april neste år.

Implementerer Google-fiks

Det er Microsofts Mehmet Iyigun som melder dette via Twitter. Han jobber på selskapets Kernel-avdeling, og sier at Microsoft vil skru på “retpoline” og “import optimization” som standard i den kommende oppdateringen.

Disse funksjonene skal resultere i raskere maskiner.

Retpoline, som ble utviklet av Google, er en raskere måte å blokkere Spectre-angrep på – en måte som ikke beslaglegger like mye ressurser på prosessoren som andre metoder.

Microsoft Insider-medlemmer kan allerede teste oppdateringen, som skrur på retpoline. Ifølge rapporter på Twitter, har funksjonen effekt.

Kilde:
Toms Hardware

Hvordan har spectre og meltdown påvirket din maskin?

Annonse


Annonse


Annonse