Viweb "er i vekst" og søker ny medarbeider - krever politiattest
Viwebs annonse på egen Facebook-side: de har startet salget av iPhone Xs.

Annonse


Viweb “er i vekst” og søker ny medarbeider – krever politiattest

Butikken og nettbutikken ITavisen-leserne ikke klarer slutte å diskutere, Viweb fra Vinstra, søker nå en ny medarbeider med mulighet for lederstilling i sin butikk.

– Vi vokser

I utlysningen som står på trykk i lokalavisen Gudbrandsdølen Dagningen står det blant annet å lese at “Viweb AS er i vekst og vi søker derfor etter butikkmedarbeider til våre lokaler på Vinstra” – dette selv om selskapet har en tvungen panteheftelse på 77 372 kroner hos Skatt Øst.

Arbeidsoppgavene gir oss et litt bedre inntrykk av butikken, som ikke ønsker å avsløre hvordan de kan selge Apple-produkter til under halv pris, opererer: arbeidsoppgavene vil være bestående av salg av mobiler og PC-er, å legge inn bestillinger, drive kundestøtte og “følge opp kunder via telefon”.

Viweb har varslet politianmeldelse av ITavisen og kunder av Viweb:

Viweb varsler rettslige skritt mot kunde som føler seg trakassert – vi vet hvor selskapets iPhone-er stammer fra

Annonse


Må registrere seg for å handle – registrerer IP-en din

Noe nytt i butikken ifølge Viwebs Facebook, er at kunder som fra nå av ønsker å handle hos dem, først må registrere en konto. Det er ikke uvanlig i seg selv – det uvanlige er at Viweb ser ut til å måtte godkjenne hver enkelt kunde etter at personen har sendt selskapet epost-adressen sin.

Ønsker kunden å slette kontoen melder Viweb følgende “If you want to delete your account in our website, please contact us at: [email protected]”.

De logger også IP-adresser: “Øvrig informasjon vi kan samle er din IP-adresse, som ikke samles inn av vår server. Dette hjelper oss om det oppstår svindelaktig tilgang til kontoen din, og hjelper oss med å identifisere om noen bruker kontoen uten ditt samtykke.”

“Must be a register user be able to purchase the product!” heter det på denne siden der de annonserer Xs Max til 7000 kroner inkl. mva., et produkt Apple selger fra 12 690 kroner.

Viweb synes det er rart folk reagerer på prisene de opererer med, og bruker dette som eksempel på at andre er billigere:

Krever politiattest

De søker personer som har gode engelskkunnskaper og mener de kan tilby “gode lønnsbetingelser” og “ordnede forhold”.

Selskapet ønsker CV, som jo er helt vanlig, men også noe mer utradisjonelt for en slik jobb: politiattest. Dette er litt pikant da de som nevnt har sagt de ønsker å politianmelde personer som lurer på hvordan butikken opererer. De har tidligere forklart at politiet er rett ved butikken, så her kan eventuelle søkere slå to fluer i en smekk.

Selskapet endret styrestrukturen 28. august da tidligere styreforman, Per Lien, gikk av som representant. Paulo Alexandre De Almeida Fernandes eier nå 100 prosent av aksjene i det ferske AS-et.

Butikkens stillingsannonse.
Butikkens stillingsannonse.
Nettbutikken blokkerer amerikanske IP-er.
Nettbutikken blokkerer amerikanske IP-er. (Ill.: ITavisen)

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse