Mate 20 Pro
Huaweis nye telefon kan ifølge Android Pit lett låses opp av uvedkommende.

Annonse


Så enkelt lurte de ansiktsgjenkjenningen i Huawei Mate 20 Pro

Da iPhone X kom ut gikk det kort tid fra lansering til at noen hadde tuklet seg forbi Face-ID, for eksempel med en 3D-skrevet maske. Huawei har i likhet med Apple insistert på at deres nye Mate 20 Pro er svært vanskelig å bryte seg inn i, og at de til og med suksessfullt hadde testet sin ansiktsgjenkjenning på tvillinger.

Like ansiktstrekk

Nettstedet Android Pit har ved et uhell foretatt en test av ansiktsgjenkjenningen som er å finne i nye Mate 20 Pro, hvor de har funnet at de har en veldig åpenbar svakhet: den klarer ikke å skille mellom personer som har noenlunde like ansiktstrekk.

I testen som ikke var planlagt hadde Steffen Herget i Android Pit tatt med seg sin testenhet på jobb, der var kolleger interesserte naturligvis interesserte i å ta en titt – det resulterte i at en av hans kolleger med lignende ansiktstrekk uten problem kunne gjentatte ganger låse opp telefonen helt uhindret.

Herget skriver at likhetene til tross, så er det enkelte trekk som burde holdt kollegaen utenfor, eksempelvis at han en helt annen farge på øynene. Det hjalp ifølge nettstedet heller ikke å slette gjenkjenningsdata og kalibrere på nytt.

Annonse


Kilde:
Android Pit

 

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse