Dette må mobil-produsentene betale Google i Norge
Over 300 kroner per Android-enhet må produsenter som selger mobiler i EU-land betale Google for å ha lov til å bruke Google Play Store og selskapets apper, om de da ikke går med på selskapets vilkår.

Annonse


Dette må mobil-produsentene betale Google i Norge

Google vil nå ta betalt for apper i EU for mobilprodusenter som ikke signerer avtale om å bruke Googles søkemotor som standard og Chrome som standard nettleser. Dette ifølge The Verge. Endringene trer i kraft senere denne måneden.

Norge en av de dyre landene

Og det er ikke lite Google ønsker for appene sine og Play Store, eller “Google Mobile Services” som pakkeproduktet egentlig heter. 4o dollar vil det koste per enhet i de dyreste landene, der Norge og Storbritannia, Sverige, Tyskland og Nederland er inkludert.

Prisene styres også hvor høy pikseltetthet mobilene har der en mobil med 500 PPI koster mest, mens en som har mellom 400 til 500 PPI, så er prisen 20 dollar. Under 400 PPI? Da går prisen ned til 10 dollar.

Dette er EU-kravene som gjør Netflix irriterte

Annonse


Ikke Chrome? Ingen annonse-inntekter

I andre land er prisen så lav som 2,50 dollar og nettbrett blir priset til 20 dollar per enhet, uansett spesifikasjoner.

En merknad er at Google ikke kommer til å dele annonse-inntekter med selskap som velger å ikke bruke Chrome og Google som standard- program og tjeneste.

 

Kilde:
The Verge

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse