Google Chrome
Chrome 70 rulles ut i disse dager.

Annonse


Nå er innloggingen endelig fikset i Chrome 70

Det var i forrige oppdatering, Chrome 69, at Google la til en ny funksjon for å forenkle innloggingsprosessen. Funksjonen gjorde at man ble logget inn i nettleseren når man egentlig ønsket å logge inn på ett av nettstedene deres, og mottok mye negativ oppmerksomhet fordi man var bekymret for at loggen synkroniserte hver gang man forsøkte å logge inn.

Kontroversiell innlogging

Nå har Google presentert muligheten til å deaktivere funksjonen som logger deg på i nettleseren, slik at du fritt skal kunne logge inn på eksempelvis Gmail og YouTube uten å bli logget inn i selve nettleseren.

Du vil finne denne innstillingen under fanen sikkerhet og personvern når nettleseren din er oppdatert til versjon 70. Husk at innstillingen er skrudd på som standard, og du selv må deaktivere den hvis du ikke vil bli logget inn på Google synkront med de diverse nettstedene deres.

Andre feilrettinger og forbedringer

Videre har grensesnittet for synkroniserte brukere fått en overhaling, der det nå vises hvorvidt kontoen din synkroniserer eller ikke synkroniserer nettleserdata til Google-servere.

Annonse


Når dialogbokser dukker opp så vil Chrome nå automatisk gå ut av fullskjermmodus, slik at brukeren i alle tilfeller vil se dialogboksen i sin helhet før man trykker på noe som helst.

Chrome 70 for macOS vil nå tillate nettsider å bruke Touch ID som en del av Web Authentication API, sånn at fingeravtrykkleseren kan bli brukt på nettsteder som støttes til å bruke to-faktor-autentisering.

Chrome 70 sendes ut til brukerne på macOS, Windows og Linux i disse dager.

Kilde:
Google
TechRadar

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse