Dette er et steg i riktig retning, Microsoft, men dere gjør oss fremdeles forbanna
Slik så startmenyen ut etter at jeg startet Surface Pro 6 for første gang.

Annonse


Dette er et steg i riktig retning, Microsoft, men dere gjør oss fremdeles forbanna

Det er på tide og slutte og leke med tanken om å levere premium-opplevelser, og faktisk gå hele mila.

Et elegant førsteinntrykk ødelegges uten mål og mening

For Microsoft mener jo at Surface-serien er nettopp det. Det er forholdsvis dyre maskiner (Surface Book 2 er virkelig dyr) med pent design, men med en gang man starter Windows 10 for første gang på en av disse, eller en hvilken som helst maskin med nyeste Windows (inkludert bedriftsmaskiner), så møtes man av en startmeny som ser ut som en nettside fra 1995.

Og uansett hvor mange ganger huker av for å synkronisere startmenyen på tvers av samtlige maskiner man eier, så dukker søppelvaren opp hver bidige gang i tillegg til en startmeny organisert av Satan selv – i tillegg til Microsofts konstante forsøk på å selge meg Office, selv om jeg betaler og bruker Office 365.

Apple ga deg endelig muligheten, men de installerer i det minste ikke crapware

Du husker sikkert at iPhone-eiere i mange år var irriterte over at de ikke ble gitt muligheten til å slette Apples standard-programmer. Etter flere år ga Apple endelig etter i iOS 10, og det var ikke en gang snakk om søpleprogrammer, bare standardprogramvare som epost og aksjer.

Annonse


Apple har skjønt at brukerne ikke ønsker å få servert reklame etter å ha handlet maskiner eller mobiler til flerfoldige tusen kroner, mens Microsoft fremdeles ikke fatter hvorfor det er et problem at luksus-produkter fremstilles som billige helt uten grunn.

Candy Crush må dø

For trenger Microsoft virkelig kronene de tjener på å legge ved Candy Crush Saga? Jeg trodde kunden hadde betalt en ekstra premium-avgift allerede ved kjøp av et Surface-enhet eller en maskin med “Windows Signature”?

Årsaken til at denne blogg-utblåsningen kommer akkurat nå, er ikke helt tilfeldig, da Microsoft ser ut til å ha kommet på bedre tanker, men bare sånn halvveis.

For de legger fremdeles med teite mobilspill, men vil i det minste, neste år, gi brukerne mulighet til å avinstallere flere av sine egne programmer. Kanskje, bare kanskje, blir det en slutt på søplevaren neste år, men vi holder ikke pusten.

  • 3D Viewer (tidligere kalt Mixed Reality Viewer)
  • Calculator
  • Calendar
  • Groove Music
  • Mail
  • Movies & TV
  • Paint 3D
  • Snip & Sketch
  • Sticky Notes
  • Voice Recorder

Dette er en start, men fiks synkroniseringen og ikke legg ved Candy Crush på en maskin til 30 000 kroner. Takk.

Annonse


Annonse


Annonse