Sparker 30 prosent av staben, men hevder de jobber med revolusjonerende produkt
Essential Phone floppet selv om det ikke var et direkte dårlig produkt, så ble det en fiasko grunnet et dårlig kamera.

Annonse


Sparker 30 prosent av staben, men hevder de jobber med revolusjonerende produkt

Essential Phone fra Android-grunder Andy Rubin var en av de første mobilene nesten helt uten ramme, og med et svært pent design.

Revolusjonerende produkt fra knøttselskap?

Problemet? Alle som anmeldte den mente kameraet var for dårlig, og da går det bare ikke. Ikke i dagens marked der kamera er minst halvparten av grunnen til at folk oppgraderer.

Telefonen ble derfor priskuttet noe kraftig ikke lenge etter lanseringen, og rykter om konkurs blaffet opp. Men så ble det stille igjen, og ingen konkurs ble annonsert.

Tvert imot hevder Essential nå at de er på hugget med et helt nytt produkt – informasjonen kommer samtidig som de har sett seg nødt til å kutte 30 prosent av staben ifølge kilder med kjennskap til selskapets interne virke.

Annonse


Lite selskap

Ikke bare er produktet helt nytt, men det vil “forandre alt”, og er et forbrukerprodukt. Det er hva vi vet så langt. På selskapets nettsider står det at de har 120 medarbeidere. Det vites ikke om dette var før eller etter kuttene.

Essential droppet utviklingen av en ny mobil i mai. Samme skjebne møtte et smarthjem-produkt som skulle konkurrere mot Google Home og Alexa fra Amazon.

 

Kilde:
Bloomberg