Facebook Portal
Her er Portal, som veldig mange er skeptiske til.

Annonse


Facebook innrømmer de kan spionere med Portal

Hele IT-verden kunne sies å bli litt paff da Facebook for to uker tilbake lanserte kameraet som plasseres i stuen din og som skal gjøre videochatting lettere tilgjengelig. Det kom nemlig ikke med særlig gunstig timing nå som Facebook har opplevd det ene og det andre med sikkerhetsbrudd og spionasjeanklager.

“Kommunikasjonssvikt”

Til å begynne med meldte ulike kilder at Portal ikke ville fange opp og bruke data gjennom Portal til markedsføring og reklame på Facebook, noe mange var nysgjerrige på og som nok ble lettet av denne meldingen.

Nå rapporteres det derimot motstridende påstander – fra Facebook selv. Selskapet har nemlig gitt beskjed overfor nyhetskilden som først meldte at kameraet ikke skulle fange opp data som brukes markedsføringsformål.

Facebook kommuniserer nå noe annet

Kontrabeskjeden fra Facebook er nemlig det man mistenkte til å begynne med: Portal er i stand til å fange opp masse data, og det er overhode ikke umulig at slik data kommer til å benyttes i reklamesammenheng.

Annonse


Facebook har uttrykt seg slik: “Portal Voice Calling er basert på infrastrukturen i Messenger, slik at når du foretar en videosamtale på enheten så samler vi samme type informasjon (eksempelvis bruksdata som antall samtaler og lengde på samtaler) som vi gjør på andre Messenger-enheter. Denne informasjonen kan så brukes i reklamer på plattformene våre…”

En enda ferskere henvendelse fra Facebook følger opp med enda en ny beskjed, at det er mulig, men ikke intensjonen til Facebook å gjøre det som er beskrevet over.

Ville du anskaffet Portal dersom det ble tilgjengelig i Norge?

 

Kilde:
Gizmodo

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse