Sony-patent avslører ambisjon om bakoverkompatibilitet
Åpningen av et nytt patent tyder på at Sony har planer om å tilby bakoverkompatibilitet i tiden som kommer.

Annonse


Sony-patent avslører ambisjon om bakoverkompatibilitet

Mens Xbox One-spillere lenge har fått bryne seg på utvalgte spill til Xbox 360 og original Xbox på sin konsoll gjennom bakoverkompatibilitet, har PlayStation-spillerne stått i skyggen og vært uten slik funksjonalitet helt siden lansering.

Patent avslører ny teknologi

Registreringen av et nytt patent datert til 2016 ble tidlig i oktober oppdatert med nye detaljer av Sony, der det fremkommer beskrivelser av ny teknologi som skal gjøre det enklere og mer effektivt for utviklere å la spillerne gjenoppleve gamle klassikere på nyere konsollgenerasjoner. Dette melder en rekke nettsteder, som har hentet ut detaljer fra det patentet som tidligere har vært konfidensielt.

Den nye teknologien kalles “remastering by emulation” og er avansert: metoden går i korte trekk ut på at eldre spill skal kunne fremstilles i høyere oppløsning og bedre lydfiler i farta – uten at dette skal kreve tilvirkning fra spillutvikleren i like stor grad som når en remaster utvikles.

Nåværende eller neste generasjon?

I patentet kommer det naturlig nok ikke fram hva som er planen med det som kommer fram i det og Sony har heller ikke kommentert på innholdet. Man har heller ikke pekepinn på hvor i prosessen med å utvikle teknologien som er beskrevet, men i lys av Sony sin opptreden den siste tiden så er det ikke urimelig å forvente at man får muligheten til å spille gamle klassikere på neste generasjon PlayStation, som visstnok skal være under utvikling.

Annonse


Det skal heller ikke utelukkes helt at teknologien på ett eller annet vis introduseres til nåværende generasjon. Det er et mer optimistisk alternativ, men man skal ikke utelukke noe.

 

Hvilke klassiske spill ønsker du å spille i bakoverkompatibilitet?

Kilde:
Gamespot

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse