Hopp til navigasjon Hopp til innhold
Pixel 3-brukere skal få muligheten til å ta videoopptak med ekstern mikrofon. (Ill.: Google)

Pixel 3 får etterlengtet opptaksfunksjon

Nå blir videoopptak på telefonen bedre.

Det er ikke lenge til lanseringsfest for Google Pixel 3, og på tross av at mobilen ikke lanseres her til lands, skal det være mulig å gå til anskaffelse gjennom importkanaler etter hvert. Nå har Google avslørt en nyhet som kan være positiv for mange, særlig film- og fotointeresserte.

Støtte for ekstern mikrofon

En ansatt i Pixel sitt ingeniørteam tilhørende kameraavdelingen har i et Google-forum avslørt gode nyheter: det vil under videoopptak være mulighet for å koble på en ekstern mikrofon for å erstatte den som er innebygd i telefonen. Funksjonen blir introdusert som del av en oppdatering som lanseres omtrent samtidig som telefonen kommer i butikkhyllene.

Dette er en etterlenget funksjon for enkelte brukere som ønsker bedre videolyd enn det telefonens innebygde mikrofon er i stand til å fange opp. Hittil har dette kun vært mulig ved å laste ned programmer fra tredjepartsutviklere.

Muligheten for bruk av eksterne mikrofon er en funksjon i rekken av mange andre som utpeker Pixel 3 til en svært god kameratelefon. ITavisen får inn et eksemplar til test rundt 23. oktober.

 

Har du prøvd noen mikrofoner du kan anbefale? 

 

Kilder:
The Verge
Google

Stikkord: Pixel 3