i5-9600k
i5-9600k tilbyr en vesentlig oppgradering fra i5-8600k

Annonse


Intel Core i5-9600k oppnår 5.2GHz med overklokking

I den nye rekken med prosessorer fra Intel ligger i5-modellen fortsatt med intensjon om å være det primære valget for den gjennomsnittlige brukeren av en Windows-maskin. Den nye i rekken løfter potensialet enda høyere enn forgjengeren, og ser ut til å være en vesentlig oppgradering.

4.6 GHz og 5.2 GHz

I en lekkasje på en kinesisk side for videostrømming kommer det fram hvilke hastigheter den nye i5-prosessoren til Intel oppnår ved intensiv programbelastning.

Den nye sekskjernes 9. generasjonsprosessoren kommer med seks tråder og 9MB L3 cache. I benchmark-testen som gjengis i lekkasjen fremkommer det at den håndtere et stabilt nivå på 4.6 GHz i intensiv flertrådstest.

Videre vises resultatene etter overklokking med en relativt high-end luftkjølingsystem, der kilden viser til et imponerende resultat på 5.2 GHz (!) ved 1.5 volt. Testen opplyses til å være foretatt med MSI Z390 MEG Godlike hovedkort med 16GB DDR4 ram.

Annonse


Gitt at tallene i lekkasjen stemmer og testen er tatt med gode forutsetninger så er dette en veldig solid prosessor i mellomsjiktet, selv om den ikke kan sammenlignes helt med de andre prosessorene den nye rekken med Intel-prosessorer.

 

Har du planer om å oppgradere til ny prosessor?

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse