USA moderniserer kopibeskyttelsesloven til strømme-æraen.
En ny musikklov trer i kraft i USA.

Annonse


USA moderniserer kopibeskyttelsesloven til strømme-æraen

President Donald Trump har underskrevet loven Music Modernization Act, et lovforslag som det har vært snakket om i flere år, men som ikke er blitt signert før nå.

Tanken bak loven er blant annet å oppdatere den nåværende loven for kopibeskyttelse av musikk til strømme-æraen og skal sørge for at artister og låtskrivere blir rettferdig kompensert når musikken deres strømmes.

Rettferdig kompensasjon

– Music Modernization Act tetter et smutthull i våre lover for digitale royalties for å sikre at låtskrivere, artister og produsenter blir rettferdig kompensert når musikken deres lisensieres. Jeg har lest om dette i mange år og jeg trodde aldri jeg kom til å bli involvert, men det ble jeg. De er blitt urettferdig behandlet, slik vil det ikke bli fremover, sa Trump i forbindelse med signeringen av loven.

Flere artister var til stede under arrangementet. Deriblant Kid Rock. Mike Love i Beach Boys og country-artistene Craig Morgan og John Rich, melder Billboard.

Annonse


Classics Act er en del av loven som skal sørge for at artister blir riktig kompensert for masteropptak fra før 1972. I tillegg skal Allocation for Music Producers Act sikre at produsenter får betalt når musikken deres blir brukt på nett eller sendes på satellittradio.

 

Kilde:
Billboard

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse