Hopp til navigasjon Hopp til innhold
I et ferskt blogginnlegg redegjør Facebook for hacke-skandalen. (Ill.: Pexels)

Facebook letter på sløret: – Hackere har fått tilgang til data på 30 millioner brukere

Slik finner du også ut om du er berørt.

Tidligere denne måneden kunne vi fortelle at Facebook stadig opplever at hacker-skandalen vokser i omfang, og at Facebook-sjefen Mark Zuckerberg hadde sin konto blant de rammede.

Oppdatering fra Facebook

I et innlegg skriver Facebook at hackere har foretatt seg et brudd i det sosiale mediet på sofistikert vis, hvor nøkkelinformasjon på 400 000 brukere har blitt benyttet som utgangspunkt for å hacke ytterligere 29 millioner kontoer.

Måten det har skjedd på er at hackerne tilsynelatende har utnyttet en svakhet til å automatisk innhente forhåndsvisninger av hver eneste av de hackedes profiler, slik at uvedkommende har fått tilgang til brukernes statuser, vennelister, nylige søk og grupper blant andre ting.

I tillegg har hackerne fått tilgang på navn- og kontaktdetaljer samt opplysninger om kjønn, religiontilhørighet, språk, utdanning og lignende.

Messenger ikke utsatt

Facebook melder videre at Messenger-data ikke har vært sårbare for angrep i de aller fleste tilfeller: det eneste unntaket er dersom man har vært administrator for en gruppe som har mottatt meldinger gjennom Messenger.

Heller ikke andre Facebook-eide tjenester er rammet, og betalingsinformasjon skal heller ikke være på avveie.

I bloggposten linkes det til Facebook sitt hjelpesenter dersom man ønsker å se hvorvidt man har vært utsatt for angrepet. Det skrives dessuten at de utsatte kommer til å henvendelse av Facebook.

Samarbeider med amerikanske myndigheter

Fra flere ulike hold har det blitt fryktet at informasjon som kan komme på avveie som følge av slike angrep kan potensielt benyttes i valgkampsituasjoner. Nå som amerikanernes mellomvalg nærmer seg, har Facebook sett seg nødt til å avkrefte at det foreligger stor sannsynlighet for at det er tilfelle i denne situasjonen. Dessuten har de engasjert FBI i søket etter de kriminelle.

Du kan lese bloggposten til Facebook i sin helhet her.

 

Kilder:
Facebook.com
Engadget.com