Facebook letter på sløret: - Hackere har fått tilgang til data på 30 millioner brukere
I et ferskt blogginnlegg redegjør Facebook for hacke-skandalen.

Annonse


Facebook letter på sløret: – Hackere har fått tilgang til data på 30 millioner brukere

Tidligere denne måneden kunne vi fortelle at Facebook stadig opplever at hacker-skandalen vokser i omfang, og at Facebook-sjefen Mark Zuckerberg hadde sin konto blant de rammede.

Oppdatering fra Facebook

I et innlegg skriver Facebook at hackere har foretatt seg et brudd i det sosiale mediet på sofistikert vis, hvor nøkkelinformasjon på 400 000 brukere har blitt benyttet som utgangspunkt for å hacke ytterligere 29 millioner kontoer.

Måten det har skjedd på er at hackerne tilsynelatende har utnyttet en svakhet til å automatisk innhente forhåndsvisninger av hver eneste av de hackedes profiler, slik at uvedkommende har fått tilgang til brukernes statuser, vennelister, nylige søk og grupper blant andre ting.

I tillegg har hackerne fått tilgang på navn- og kontaktdetaljer samt opplysninger om kjønn, religiontilhørighet, språk, utdanning og lignende.

Annonse


Messenger ikke utsatt

Facebook melder videre at Messenger-data ikke har vært sårbare for angrep i de aller fleste tilfeller: det eneste unntaket er dersom man har vært administrator for en gruppe som har mottatt meldinger gjennom Messenger.

Heller ikke andre Facebook-eide tjenester er rammet, og betalingsinformasjon skal heller ikke være på avveie.

I bloggposten linkes det til Facebook sitt hjelpesenter dersom man ønsker å se hvorvidt man har vært utsatt for angrepet. Det skrives dessuten at de utsatte kommer til å henvendelse av Facebook.

Samarbeider med amerikanske myndigheter

Fra flere ulike hold har det blitt fryktet at informasjon som kan komme på avveie som følge av slike angrep kan potensielt benyttes i valgkampsituasjoner. Nå som amerikanernes mellomvalg nærmer seg, har Facebook sett seg nødt til å avkrefte at det foreligger stor sannsynlighet for at det er tilfelle i denne situasjonen. Dessuten har de engasjert FBI i søket etter de kriminelle.

Du kan lese bloggposten til Facebook i sin helhet her.

 

Kilder:
Facebook.com
Engadget.com

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse