Ved hjelp av AI kan man oppdage kreft seks måneder tidligere.
Nvidia samarbeider med helsesektoren for å forbedre bildediagnostikken.

Annonse


Ved hjelp av AI kan man oppdage kreft seks måneder tidligere

Kings College London er et ledende senter for medisinsk forskning og er den første av Nvidias kliniske partnere som tar i bruk Nvidias DGX-2 og selskapets Clara-plattform. 

Forbedrer metoden innen radiologi og patologi

Universitetet tar i bruk Nvidias AI-løsninger for å videreutvikle måten man foretar undersøkelser innen radiologi og patologi på.

Nvidia og Kings College kommer til å ha forskere og ingeniører som jobber sammen ved forskjellige helseforetak i London. Dette skal i følge dem føre til en akselerering av helserelatert AI-forskning. 

– Ved å ta i bruk de ekstraordinære ferdighetene til kunstig intelligens, vil vi kunne diagnostisere pasienter tidligere og mer nøyaktig enn før. Partnerskapet vil kombinere vår ekspertise innen medisinsk bildediagnostikk med Nvidias ekspertise på det teknologiske området, sa Professor Sebastien Ourselin ved Kings College. 

Annonse


2 petaflops

Nvidias DGX-2 er utstyrt med mengder av minne og en prosesseringshastighet på 2 petaflops – hvilket gjør systemet perfekt til bruk for trening med 3D-datasett. Prosesseringen kan nå reduseres fra dager til minuttter. For ordens skyld er det verdt å nevne at DGX-2 har hele 16 Tesla V100-GPU-er.

https://www.instagram.com/p/BowjtNDnaEK/?utm_source=ig_web_button_share_sheet

Kings College mener at teknologiutviklingen kan føre til at kreft i for eksempel bukspyttkjertelen oppdages seks måneder tidligere enn ved bruk av nåværende teknologi.

Med andre ord kan det være at selskapet bak grafikkortet ditt spiller en avgjørende rolle for at du blir diagnostisert til riktig tid i fremtiden.

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse