Sterke salgstall for iPhone Xs og Max gir nøkkelleverandør kraftig inntektsøkning
Foxconn melder om en stor inntektsøkning i september, noe som blant annet skyldes gode salgstall for iPhone XS og Max.

Annonse


iPhone Xs og Max selger trolig bedre enn forventet

I dag har Apples nøkkelleverandør av komponenter meldt en økning i salgsinntekt på hele 30 prosent for september, til tross for den pågående handelskrigen mellom Kina og USA som stadig introduserer straffetoll på nye varer. Reuters melder at økningen sannsynligvis skyldes økt salg av iPhone Xs og Xs Max.

Foxconn rapporterer rekordsalg

I en børsmelding rapporterer den sentrale Apple-leverandøren Foxconn om økte salgstall i september. Den kinesiske elektronikkgiganten skriver at inntekten har økt med 30 prosent til det som nå lyder på over 18 milliarder amerikanske dollar.

Økningen er i børsmeldingen forklart i forbrukerelektronikk, data og kommunikasjon, uten at selskapet går i detaljer utover dette. Når det er sagt så spekuleres det om hvorvidt salget av Apples nye produkter kan være hovedårsaken bak denne økningen, da disse er kjent til å korrelere sterkt som følge av deres viktige samarbeid.

Vi så også nylig hvordan Apple sine nye modeller har gått rett til topps på Telias topp ti-liste over salg av mobiler.

Annonse


Apples produkter unngår straffetoll – for nå

Hittil har Apple som kjent vært fritatt den kraftige straffetollen som er implementert på varer som produseres i Kina for videresalg i USA, men dette kan snu ettersom begge sider den siste perioden har iverksatt ytterligere utfordringer for motparten. Det kom nylig beskjed fra amerikanske myndigheter at straffetollen utvides til å gjelde enda flere produkter, inkludert iPhone.

 

Kilde:
Reuters

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse