Hopp til navigasjon Hopp til innhold
Snart kan PlayStation-spillerne bytte navn. (Ill.: Sony Interactive Entertainment)

Snart kan du endelig bytte PSN-navn

Spill: Det første byttet er gratis, deretter er du nødt til å bla opp.

Det har tatt lang tid, faktisk veldig lang tid, men snart kan PlayStation-spillerne bytte navn på PlayStation Network (PSN).

Man kan vise begge navnene

Sony annonserer denne uken at muligheten til å bytte navn først blir tilgjengelig for brukere som er en del av PlayStation Preview Program og det vil skje i november. Deretter rulles endringen ut til samtlige brukere.

Brukerne kan velge å vise begge brukernavn, både det gamle og det nye, slik at spillere på vennelisten kan gjenkjenne dem. Hvis man velge å vise begge, kan man ikke velge å deaktivere det ved en senere anledning. Merkelig nok.

Brukernavnene kan endres så ofte man ønsker. Det første byttet er gratis og etter det koster det 9,99 dollar, eller 4,99 dollar for PS Plus-medlemmer, per gang. Microsoft tar også betalt for navnebytte (det første er gratis) på Xbox-plattformen, og det er trolig blant annet for å hindre spillerne i å bytte for ofte.

Tidlig 2019

Sony skriver app denne funksjonen er kompatibel med samtlige PlayStation 4-spill publisert etter 1. april 2018 og store deler av spillene lansert før den datoen. Samtidig gjør de det klart at ikke alle spillene på PS3, PS4 og PS Vita støtter denne navneendringen.

Betatestingen av denne funksjonen starter og avsluttes i november. Sony planlegger å tilby navneendring til samtlige PSN-brukere tidlig 2019.

Skal du bytte navn på PSN når det blir mulig?

 

Kilde:
Sony

Stikkord: playstation, sony, Spill