Her er Samsungs Galaxy-mobil med fire kameraer.
Her er Samsung Galaxy A9 med fire kamerasensorer.

Annonse


Her er Samsungs Galaxy-mobil med fire kameraer

I dag var det endelig duket for Samsung Galaxy A9, mobilen som har frekventert hyppig ryktebørsen den siste tiden. Galaxy A9 er den første smarttelefonen som har et kameraoppsett bestående av fire sensorer.

Kvadruppelkamera

A9 har en 6,3 tommer stor Super AMOLED-panel med en oppløsning på 2220 x 1080 piksler. Selve enheten er utformet i 3D-kurvet glass og kommer i fargene Caviar Black, Lemonade Blue og Bubblegum Pink – de to førstnevnte blir tilgjengelig for norske kunder.

Totalt har Galaxy A9 intet mindre enn 5 kamerasensorer, 4 av dem sitter på baksiden og har følgende egenskaper:

  • Hovedkamera: 24 megapiksler med autofokus. Blenderåpning på f/1.7.
  • Telefoto: 10 megapiksler med autofokus. 2x optisk zoom. Blenderåpning på f/2.4.
  • Ultravid: 8 megapiksler med 120 grader vinke. Blenderåpning: f/2.4,
  • Dybdekamera: 5 megapiksler. Blenderåpning f/2.2.

Kameraet har også teknologi fra Note 9 – som også er på vei til Galaxy S9 – som sceneoptimalisering som er bygget på kunstig intelligens.

Annonse


På fremsiden sitter det et kamera på 24 megapiksler med en blenderåpning på f/2.0. Totalt teller vi 71 megapiksler på Galaxy A9.

– Som ledende innen mobil ser vi en økt etterspørsel etter meningsfylt innovasjon når det gjelder rask og visuell kommunikasjon. Vi ønsker å gi flere av våre forbrukere tilgang til neste generasjons teknologi, og vi er glade for å presentere det gjennom kameraet i Galaxy A9, sier Øyvind Aasen, salgssjef for telekom i Samsung Norge, i en pressemelding.

Norsk lansering i november

I pressemeldingen opplyser Samsung at Galaxy A9 er utstyrt med en åttekjerners prosessor, men nevner ikke spesifikt hvilket brikkesett det er snakk om. Mobilen kommer i konfigurasjoner på 128 GB lagring og 6 GB minne og 128 GB lagring og 8 GB minne. Begge har støtte for minnekort på opptil 512 GB.

Batterikapasiteten er på 3800 mAh.

Andre spesifikasjoner:

  • Operativsystem: Android 8.0.
  • Nettverk og tilkobling: Støtter 4G, WiFi 1, 2, 3, 4 og 5 (forklaring), Bluetooth 5.0, USB-C, GPS, Glonass, Galileo, BeiDou.
  • Betaling: Samsung Payment.
  • Sensorer: Akselerometer, fingersensor, gyrosensor, geomagnetisk sensor, nærhetssensor, lyssensor og hallsensor.

Samsung opplyser at Galaxy A9 lanseres i november og har en estimert utsalgspris på 5990 kroner.

https://youtu.be/KgYENSy0ybE

Annonse