Apples nye iPhone-er er et hårstrå unna å kunne sammenlignes med CPU-en i PC-en din
Apples PR-sjef Phil Schiller på scenen under introduksjonen av den nye brikken til iPhone Xs og Xs Max. En variant av den blir også å finne i de nye iPad-modellene som lanseres senere denne måneden.

Annonse


Apples nye iPhoner er et hårstrå unna å kunne sammenlignes med CPU-en i PC-en din

Apples nye A12 Bionic er nesten på nivå med de beste desktop-CPU-ene

Ifølge AnandTech sin gjennomgående test av Apples nye brikke, A12 Bionic, er den et hårstrå unna å kunne sammenlignes med de beste prosessorene for desktop.

Fortsetter å forbedre bransje-ledende brikkesett

Den 12. september holdt Apple sitt årlige høstarrangement i Cupertino, California hvor årets nye iPhone-modeller ble lansert.

Blant annet er Apples egenproduserte SoC (system-on-a-chip) oppgradert og består nå av en 6-kjerners CPU, 4-kjerners GPU, samt en 8-kjerners NPU (Neural Engine). Det er også gjort en stor forbedring i system-mellomlagringen.

Annonse


AnandTech skriver at dette er en av de mest betydningsfulle forbedringene siden A7-chippen, når det kommer til ytelsesforbedringer.

Bedre ytelse med mindre strømforbruk

Ifølge SPECint2006-testen er den gjennomsnittlige forbedringen fra A11 til A12 24 prosent forbedret ytelse og 12 prosent mindre strømforbruk.

I deler av testene hvor brikken gikk gjennom tyngre oppgaver, gikk strømforbruket noe opp, til tross for det lave gjennomsnittet.

SPECfp-testen viser en forbedret ytelse på 28 prosent – her også gikk strømforbruket noe opp under tyngre oppgaver.

Testene antyder at ytelsesforbedringene på A12 Bionic er bedre enn hva Apple har kommunisert. I tillegg er resultatene bedre enn på de beste Android SoC-ene, både når det gjelder ytelse, og effektivitet.

Hvilken betydning får dette for Apples øvrige produkter?

AnandTech skriver:

“Apples PR-avdeling undersolgte forbedringene her, ved bare å sitere 15 prosent-forbedringen, men en rekke arbeidsbelastninger vil se ytelsesforbedringer jeg anslår å være på rundt 40 prosent, og med enda større forbedringer i visse caser. Apples CPU er så ypperlig nå, at vi bare er marginer fra de beste desktop CPU-ene. Det vil bli interessant å se hvordan de kommende årene utvikler seg, og hva dette betyr for Apples ikke-mobile produkter. ”

Med Apples A12 Bionic går de et stort skritt innen ytelse og effektivitet.

Etter AnandTech sin vurdering er denne generasjonen av SoC nesten på nivå med de beste desktop-brikkene. Kanskje vi vil se at Apple dropper Intel til fordel for egenproduserte brikkesett i kommende iMac eller Macbook lanseringer?

Det har vi hørt konkrete rykter om tidligere:

Apples store og til nå hemmelige plan avslørt: skal produsere en helt ny panel-type

 

Kilde:
Anandtech

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse