ZTEs USA-trøbbel er ikke over.
USA har bestemt at ZTEs virksomheter skal overvåkes.

Annonse


ZTEs USA-trøbbel er ikke over

Mobilselskapet ZTE ble straffet hardt av USA etter det ble kjent at de solgte teknologi til land amerikanske myndigheter ikke handler med. Etter å ha lovet endringer, har USA løftet på sanksjonene og ZTE har gått med på å ta inn to personer som skal følge med på forretningene.

Den ene overvåkeren skulle egentlig være til stede i ZTE ut 2020, men ifølge rapporter fra Reuters har USA valgt å utvide perioden med 2 år.

Utvider overvåkingen

Årsaken er at ZTE ikke skal ha etterkommet samtlige krav fra USA, og skal for eksempel ikke ha sparket ansatte som var en del av den ulovlige handelen med amerikansk teknologi til Iran, skriver nyhetsbyrået.

De to personene som overvåker ZTE er utnevnt av henholdsvis domstolen og det amerikanske handelsdepartementet, og sistnevnte skal være til stede i ZTE og har mer tilgang til ZTEs virksomheter. En ny domstolsavslutning har bestemt at den andre personen skal få tilgang til det samme.

Annonse


Tøft år

2018 har vært et tøft år for ZTE. I tillegg til den harde straffen fra amerikanske myndigheter, har USA slått fast at statsansatte ikke får bruke enheter fra selskapet. Denne avslutningen rammer også Huawei.

I slutten av august gjorde Australia det klart at de forbyr bruk av 5G-teknologi fra ZTE, men også Huawei, på grunn av bekymringer rundt sikkerheten.

 

Kilde:
Reuters

Annonse