Facebook-hackerne har ikke logget på sider fra tredjeparter.
Facebook forsikrer brukerne.

Annonse


Facebook-hackerne har ikke logget på sider fra tredjeparter

I kjølvannet av det omfattende angrepet mot Facebook, sier selskapet at hackere ikke har brukt kontoene til å logge på tredjeparts nettsider.

Hackere hadde tilgang til nesten 50 millioner Facebook-kontoer.

Ikke funn på tredjepartstilgang

“Vi har analysert tilgang til tredjeparter i løpet av den perioden angrepet ble utført. Våre undersøkelser har ikke funnet bevis for at angriperne logget på apper ved å bruke Facebook Login”, sier Guy Rosen, som jobber med sikkerhet i Facebook, til Reuters.

Ifølge estimater fra forskere ved University of Illinois er det rundt 42 000 tjenester som bruker Facebook Login-funksjonen, og mange var bekymret over at informasjonen deres også hadde blitt brukt til å logge inn på slike tjenester. Ifølge de seneste rapportene fra Facebook har altså ikke det skjedd.

Annonse


“Enhver utvikler som brukere våre offisielle Facebook-utviklersett – og dem som ofte sjekker gyldigheten til brukernes tilgangsnøkler – var automatisk beskyttet da vi tilbakestilte brukernes tilgangsnøkler”, skriver Facebook i et innlegg og legger til at de utvikler nye verktøy slik at utviklere som ikke benytter utviklersettet, kan identifisere brukere manuelt og logge ut dem som er berørt.

Risikerer milliardbot

Facebook risikerer over 10 milliarder kroner i bot etter hackerskandalen som ble offentliggjort forrige uke. The Wall Street Journal skrev mandag at EUs personvernvaktbikkje gransker om Facebook kan bøtelegges for sikkerhetsbruddet. Summen kan bli på hele 1,63 milliarder dollar, over 13 milliarder kroner, hvis EU konkluderer med at Facebook krenket de nye og strenge personvernlovene som trådte i kraft tidligere i år, nemlig GDPR.

Irlands Data Protection Commission har bedt det sosiale mediet om mer informasjon relatert til hackeravsløringene. Blant annet om størrelsen og hvor mange EU-borgere som er rammet. Overfor Wall Street Journal sier en talsperson for Facebook at de skal besvare Irlands forespørsler.

 

Kilde:
Reuters

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse