Eksperten som "alltid" får rett mener den store Apple-revolusjonen kan skje allerede 2020
Mac-er fra Apple kan bli utstyrt med A-brikkesett allerede om drøyt år.

Annonse


Apple sendte ut MacBooker med “produksjonsmodus” aktivert

De to sikkerhetsforskerne Mark Ermolov og Maxim Goryachy, i selskapet Positive Technologies, har avdekket at flere PC-produsenter sendte ut maskiner der Intel Management Engine (ME) var satt til produksjonsmodus.

Skal ikke være aktivert

Intel ME er en proprietær løsning som muliggjør ekstern styring og skal kun være aktivert mens PC-ene er på produksjonsbåndet og deaktivert før de sendes ut til kundene.

Apple er én av produsentene som sendte ut bærbare maskiner med denne modusen aktivert. Selskapet rettet feilen i macOS High Sierra 10.13.5 som ble lansert i juni og i en sikkerhetsoppdatering, Update 2018-003, til macOS Sierra og El Capitan.

Sikkerhetsforskerne har også testet PC-er fra Lenovo, men de fant ingen feil i Yoga- og ThinkPad-maskinene de testet. Duoen tror at produkter fra andre PC-produsenter kan ha denne feilen.

Annonse


Ber brukere sjekke

Ermolov og Goryachy anbefaler brukerne å benytte Intel ME System Tools for å sjekke om PC-ene deres har produksjonsmodus aktivert. I tilfeller der dette verktøyet ikke er tilgjengelig, anbefaler de å kjøre et Python-skript de har laget.

På Positive Technologies‘ nettsider kan du lese mer om feilen og hvordan man tar i bruk de ulike verktøyene for å sjekke om produksjonsmodus er aktivert.

 

Kilde:
The Register

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse