Vi besøkte den største teknologi-konferansen i Norge - dette opplevde vi
Følg ITavisens videojournalist på Norges største teknologi-messe: Cutting Edge.

Annonse


Vi besøkte den største teknologi-konferansen i Norge – dette opplevde vi

Video-reporter Ole Magnus Kinapel tok turen til Cutting Edge, den største teknologi- og forskningsmessen i Norge med 1500 besøkende og 100 utstillere.

Se hva vi fant på messen

Slik forklarer de messen

Programmet for årets festival er bygget på tre av de teknologiområdene som trolig vil prege næringsutvikling mest de nærmeste årene; Tingenes internett (IoT), kunstig intelligens (AI) og Biologiske verktøy (Biotech). Dette har skapt en bred plattform for programmet med nasjonale og internasjonale foredragsholdere, med undertemaer som Intelligent Medicine, Genetic Revolution, Deep Learning, Connectivity & autonomy, Future Food og Enabling Infrastructure and Logistics

Et eksempel på noe du kan lære mer om og få se demonstrert på utstillingen, er 3d printing av biologisk materiale fra det svenske selskapet Cellink. De har sett en enorm utvikling og vekst siden etablering i 2015, og utvikler både biologisk blekk og 3D printere som gjør det mulig å printe hud, organer og annet biologisk materiale for medisinsk bruk.

Annonse


«I år kan du blant de 100 utstillerne i glassgaten i Forskningparken se 3D-printing av biologisk materiale fra en bærbar boks. Det betyr at leger i fremtiden kan ta med seg boksen ut i felten og printe et organ på stedet, for eksempel en finger eller hud.» Jannicke Kristoffersen, Inven2.

En annen teknologi som har vært en favoritt i sci-fi litteratur og film i mange tiår, er fremdriftsmotor for romfartøy basert på elektrisk akselerasjon av ioner. Ane Aanesland, leder selskapet ThrustMe i Paris, som utvikler neste generasjons rakettmotorer med elektrisk fremdrift, for små og mellomstore satellitter. Hun er en av hovedforedragsholderne på Cutting Edge Festival 2018, og vil snakke om hvordan romfartsindustrien nå tør å satse på innovasjon igjen.

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse