Ny norgesrekord og verdensrekord i salg av elbiler.
Tesla hadde en formidabel septembermåned i Norge.

Annonse


– Ny norgesrekord og verdensrekord i salg av elbiler

Tall fra Opplysningsrådet for veitrafikken (OFV) viser at september ble en meget god måned for elbilene. Totalt ble det registrert 10 620 nye personbiler, en nedgang på 21,2 prosent sammenliknet med september i 2017, 4802 av dem var elbiler.

Positiv elbilmåned

– Bilmarkedet i september var helt spesielt, det ble satt ny norgesrekord og ny verdensrekord i salg av elbiler, sier direktør Øyvind Solberg Thorsen i Opplysningsrådet for veitrafikken i en pressemelding.

Statistikken viser at elbilene stod for 45,3 prosent av nybilsalget. Legger man til bruktimporten av nesten nye elbiler, er andelen 47,7 prosent, opplyser OFV. I tillegg til de 4802 elbilene, ble det solgt ytterligere 8 nullutslippsbiler, nemlig hydrogenbiler.

– En så stor elbilandel medførte et rekordlavt CO2-utslipp på 55 g/km. Selv om vi i Norge er vant til at gjennomsnittlig CO2-utslipp faller fra måned til måned, er dette det laveste nivået vi noensinne har målt, sier Solberg Thorsen i pressemeldingen.

Annonse


Tesla med høye leveringstall

Tesla var en viktig spiller i september og leverte 2016 elbiler i Norge. Det gir bilprodusenten 19 prosent av det totale personbilmarkedet og en høy andel av elbilmarkedet den måneden.

Totalt ble det førstegangsregistrert (nye og bruktimporterte) 6062 personbiler med nullutslipp i september. I september 2017 ble det totalt førstegangsregistrert 4909 nye nullutslipp personbiler.

 

Kilde:
OFV

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse