Facebook risikerer over 10 milliarder kroner i bot etter hackerskandalen.
Facebook risikerer milliardbøter etter det nylige angrepet der over 50 millioner brukere ble rammet.

Annonse


Facebook risikerer over 10 milliarder kroner i bot etter hackerskandalen

Før helgen skrev vi om avsløringene om at hackere hadde fått tilgang til over 50 millioner Facebook-kontoer. I dag melder Wall Street Journal at nettsamfunnet risikerer milliardbot etter skandalen.

Undersøker angrepet

Nyhetsmediet skriver at EUs personvernvaktbikkje gransker om Facebook kan bøtelegges for sikkerhetsbruddet. Summen kan bli på hele 1,63 milliarder dollar, over 13 milliarder kroner, hvis EU konkluderer med at Facebook krenket de nye og strenge personvernlovene som trådte i kraft tidligere i år, nemlig GDPR.

Irlands Data Protection Commission har bedt det sosiale mediet om mer informasjon relatert til hackeravsløringene. Blant annet om størrelsen og hvor mange EU-borgere som er rammet. Overfor Wall Street Journal sier en talsperson for Facebook at de skal besvare Irlands forespørsler.

Kan ha stor betydning

Avsløringene er et alvorlig skudd i siden til Facebook som har jobbet med å gjenopprette tillit etter Cambridge Analytica-avsløringene tidligere i år der rundt 80 millioner brukere ble rammet.

Annonse


Som Wall Street Journal påpeker, blir dette den første, betydelige testen for EU om hvordan slike datainnbrudd håndteres under den nye personvernforordringen. Samtidig kan det endre praksis for de store selskapene ved at de potensielt høye bøtene fører til at de utleverer informasjon på et tidligere tidspunkt enn det som har vært normalt.

Les mer om Facebook-hackingen:

Skandalen vokser i omfang

 

Kilde:
Wall Street Journal

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse