Annonse
Annonse
Annonse

Gjør deg klar for lanseringsfest!

Gjør deg klar for lanseringsfest!
"Alle" har lagt lanseringene sine til oktober. Du får med deg alt på ITavisen.

Oktober er like rundt hjørnet, og heldigvis for oss som er interessert i teknologi, er det en spennende måned.

Flere av de store aktørene har kule ting på lanseringsbenken – her får du en kjapp oversikt:

Microsoft

2. oktober skal Microsoft presentere sine høstnyheter. På forhånd har selskapet gitt få offisielle hint om hva som kan dukke opp. Det hersker likevel en forventning om at nye produkter i Surface-serien vil være blant nyhetene.

Annonse

Trolig inkluderer dette nye utgaver av Surface Pro, og Surface-laptoper. Sannsynligvis vil disse få de nyeste Intel-prosessorene. Microsofts alt-i-ett-PC, Surface Studio, kan også være blant maskinene som har fått en oppgradering.

Windows 10 får også en oppdatering. Her er det ikke så mange spennende nyheter, men noe er det, blant annet mørk filutforsker, oppdatert utklippsverktøy (snipping tool)
og forbedringer til Microsoft Edge.

Disse funksjonene forsvinner fra Windows 10

Google

9. oktober er det Googles tur til å vise seg frem. Gårsdagens Best Buy-tabbe har i hvert fall bekreftet at det kommer en ny Chromecast. Hvor spennende den oppgraderingen er kan foreløpig diskuteres, men; Pixel 3 (og XL) og Pixelbook kan fort bli interessant.

Store lekkasjer på forhånd har gitt oss en del info, men snart får vi altså de siste detaljene på plass. I tillegg er det ventet en ny Pixelbook, og nye utgaver av Google Home Mini, Max, Pixel Buds og Clips.

Huawei

Her blir det trolig få overraskelser når det gjelder smarttelefonene deres. Vi vet at de skal avduke Mate 20-flaggskipet 16. oktober, i London. Spesifikasjoner har lekket i lang tid. Blant annet kommer Mate 20 Pro med den splitter nye Kirin 980-brikken. Ifølge Huawei skal brikken være 20 % raskere og brukere 40 % mindre strøm enn forgjengeren.

Huaweis nye mobilbrikke løper sirkler rundt konkurrentene i lekket ytelsestest.
Kirin 980 gjør det godt i denne ytelsestesten, men ta det med en klype salt enn så lenge. (Ill.: Huawei)

  • Operativsystem: Android 9.0 Pie.
  • Brikkesettet: Kirin 980.
  • Minne: 6 GB.
  • Lagring: 128 GB.
  • Kamera: Trippelkamerasystem.
  • Skjerm: 6,3-tommer AMOLED, 2244 x 1080 piksler.
  • Lyd: 3,5 lydutgang og stereohøyttalere.
  • Batteri: 4200 mAh.
  • Tilkoblinger: USB-C og trådløs lading.

Samsung

11. oktober kommer en ny Galaxy-mobil. Ifølge Samsung skal nykommeren tilby “fire ganger så mye moro” som forgjengeren. Akkurat hvordan det skal gjøres er usikkert, men Samsung skriver i invitasjonen til pressen at “den nyeste Galaxy-enheten tilbyr mange flere måter å uttrykke seg på”.

Herfra blir det bare spekulasjoner, noe som absolutt er lov i denne bransjen. For hva med en brettbar mobil? Eller en ny Chromebook?

Vi får vente og se.

LG

Det koreanske selskapet vil 3. oktober avduke sitt nyeste flaggskip.

Pressen er invitert til dette eventet. Foto: LG

LG V40, som ikke må forveksles med en bil, vil være selskapets femte flaggskip-telefon i år. Muligens består denne telefonen av fem kameraer – to på forsiden, og tre bak. Hvordan den ellers skiller seg ut fra LGs mobilserie, er usikkert.

Nvidia

Vi reiser til GTC Europe 9. oktober. GTC er Nvidias “GPU Technology Conference”, med andre ord er det duket for grafikk-moro og trolig lansering av rimeligere kort i den nye RTX-serien.

Nokia

4. oktober skal Nokia frem sin nyeste mobil.

Vi vet faktisk ikke hvilken – noen tror på Nokia 7.1 Plus, mens andre håper på Nokia-telefonen med fem kameraer. Eller hva med en spillmobil?

Dette er Nokias mystiske nye mobil med et helt unikt kamerasystem. Vi har ingen detaljer utover bildet.
Dette er Nokias mystiske nye mobil med et helt unikt kamerasystem. Vi har ingen detaljer utover bildet.

Razer

Spillmobil er også temaet når Razor har invitert pressen til et arrangement, 10. oktober. Her er det nok snakk om avduking av Razer Phone 2, andre generasjon av mobilen som fokuserer på spill.

Utseendemessig er det vanskelig å skille disse to telefonene. Nykommeren ser nærmest identisk ut, basert på et bilde som ble lekket tidligere denne måneden.

Razer gjør ikke som de andre mobilprodusentene

Naturligvis kan det komme mer enn det vi har nevnt her. Eller mindre. Svaret på det får vi snart.

Hva gleder du deg til?

Annonse
Annonse