LimeWire-arvtaker gir opp etter at Google fjernet appen fra Play Store.
FrostWire legger inn årene etter 14 år.

Annonse


LimeWire-arvtaker gir opp etter at Google fjernet appen fra Play Store

FrostWire, en åpen kildekode-variant som overtok for fullt da LimeWire gikk under i 2011, har stengt dørene. Det skjer etter at Google fjernet appen fra Play Store.

FrostWire-utviklerne gir opp

TorrentFreak skriver at Google skal ha mottatt det som beksrives som et ugyldig krav fra rettighetsorganisasjonen DMCA om å fjerne FrostWire fra Play Store. Søkeselskapet etterfulgte kravet og nekter å slippe appen inn igjen i den digitale butikken.

Etter nesten åtte år i Play Store, er ikke FrostWire lenger tilgjengelig. Det betyr samtidig at utviklerne gir opp tjenesten og i stedet satser på andre. Det bekrefter utvikleren i et innlegg der de skriver at 80 prosent av brukerne var på Android og at de ikke ser noen fremtid for FrostWire uten Android-appen.

Forsøkte å forklare Google

Utviklerne forklarer overfor TorrentFreak at det i DMCA-klagen ble hevdet at innhold ble lastet opp til FrostWire og vedlagt var det skjermbilder som viste innhold som ble spilt av via FrostWire Music Player.

Annonse


“Da vi spurte om å bli gjeninnsatt gjorde vi det klart at det er teknisk umulig å laste opp noe innhold til FrostWire. Vi forklarte at FrostWire er et verktøy, en BitTorrent-klient, en nedlaster med maskin til maskin-nettverk og slikt, og at vi ikke huser eller har mulighet til å kontrollere innholdet som man bare kan laste ned fra tredjepartkilder”, sier utvikleren til TorrentFreak.

I 2011 forsøkte platebransjeorganisasjonen RIAA å få FrostWire fjernet fra Play Store, men da nektet Google blankt. Syv år senere er det altså slutt.

 

Kilde:
TorrentFreak

Annonse


Annonse


Annonse