LimeWire-arvtaker gir opp etter at Google fjernet appen fra Play Store.
FrostWire legger inn årene etter 14 år.

LimeWire-arvtaker gir opp etter at Google fjernet appen fra Play Store

FrostWire, en åpen kildekode-variant som overtok for fullt da LimeWire gikk under i 2011, har stengt dørene. Det skjer etter at Google fjernet appen fra Play Store.

FrostWire-utviklerne gir opp

TorrentFreak skriver at Google skal ha mottatt det som beksrives som et ugyldig krav fra rettighetsorganisasjonen DMCA om å fjerne FrostWire fra Play Store. Søkeselskapet etterfulgte kravet og nekter å slippe appen inn igjen i den digitale butikken.

Etter nesten åtte år i Play Store, er ikke FrostWire lenger tilgjengelig. Det betyr samtidig at utviklerne gir opp tjenesten og i stedet satser på andre. Det bekrefter utvikleren i et innlegg der de skriver at 80 prosent av brukerne var på Android og at de ikke ser noen fremtid for FrostWire uten Android-appen.

Forsøkte å forklare Google

Utviklerne forklarer overfor TorrentFreak at det i DMCA-klagen ble hevdet at innhold ble lastet opp til FrostWire og vedlagt var det skjermbilder som viste innhold som ble spilt av via FrostWire Music Player.

“Da vi spurte om å bli gjeninnsatt gjorde vi det klart at det er teknisk umulig å laste opp noe innhold til FrostWire. Vi forklarte at FrostWire er et verktøy, en BitTorrent-klient, en nedlaster med maskin til maskin-nettverk og slikt, og at vi ikke huser eller har mulighet til å kontrollere innholdet som man bare kan laste ned fra tredjepartkilder”, sier utvikleren til TorrentFreak.

I 2011 forsøkte platebransjeorganisasjonen RIAA å få FrostWire fjernet fra Play Store, men da nektet Google blankt. Syv år senere er det altså slutt.

 

Kilde:
TorrentFreak